recept
Lenji kolač sa malinama i kokosom, osvežava bolje od sladoleda: Ne peče se i gotov je za tren oka
Seckati kolač na kocke pa spojiti, a na kraju uvaljati u kokos
Lagani, osvežavajući i ledeni kolači su pravi izbor kad nas tokom leta uhvati želja za slatkišima, a kombinaciji malina i kokosa malo ko može da odoli. Stoga, donosimo vam recept za jedan takav preukusan kolač.
Njegov glavni adut jeste činjenica da se sprema brzo i lako, a ne morate čak ni da uključujete rernu.
Sastojci:
Krema:
1,5 l mleka
180 g brašna
50 g gustina
100 g šećera
1 vanilin šećer
80 g maslaca
200-250 g kokosa
Nadev od malina:
160 g malina
Kesica želatina
100 g šećera u prahu
Priprema:
Pleh za rernu premazati maslacem i posuti kokosom.
Odvojiti 400 ml mleka, dodati brašno, gustin, šećer i vanilin šećer pa sve dobro promešati kako biste razbili grudice.
Ostatak mleka staviti na vatru da prokuva.
U ključalo mleko dodati smesu kojuj ste prethodno napravili pa neprestano mešati sve dok se krema ne zgusne.
U vruću kremu dodati 80 g maslaca.
Na pleh premazan maslacem i posut kokosom izliti vruću kremu i raspodeliti ravnomerno po plehu.
Ostaviti da se ohladi.
Maline izblendati, želatin pripremiti po uputstvu na kesici, pa dodati malinama, a na kraju dodati i šećer u prahu.
Maline rasporediti po kremi, pa ostaviti u frižideru da se potpuno ohladi.
Seckati kolač na kocke pa spojiti, a na kraju uvaljati u kokos.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!