Kolač sa limunom bez glutena: Može ga jesti svako bez ikakvih problema, a ukus je fantazija
Kolač sa limunom, Foto: Printscreen/youtube/just.katebake

recept

Kolač sa limunom bez glutena: Može ga jesti svako bez ikakvih problema, a ukus je fantazija

Za glazuru prosejte šećer u prahu u činiju i dodajte 3 kašike limunovog soka

Objavljeno:

Bezglutenski kolač sa aromom limuna je savršen desert za svaki dan, a lagan je i jednostavno se pravi.

Sastojci:

200 g putera, omekšanog

150 g šećera

4 jajeta

250 g glatkog brašna bez glutena

2 kašičice praška za pecivo bez glutena

rendana korica 1 limuna

ceđeni sok od 1 limuna

Kolač, Kolač sa limunom
foto: Printscreen/youtube/just.katebake

Za glazuru:

250 g šećera u prahu

sok od 1 limuna

Recept za bezglutenski kolač sa aromom limuna:

Kako biste napravili ovaj kolač, zagrejte rernu na 180 C. Kalup za kolače premažite maslacem i obložite papirom za pečenje. Mutite puter i šećer mikserom 3-4 minuta, dok ne postanu kremasti. Postepeno razbijajte jaja, jedno po jedno, i dobro ih umutite nakon svakog dodavanja.

Pomešajte brašno i prašak za pecivo u posudi. Umutite limunovu koricu i sok u vlažne sastojke dok se ne sjedine, a zatim lagano umešajte mešavinu brašna. Rasporedite testo u pripremljen pleh i izravnajte površinu. Pecite 40-45 minuta dok ne porumeni. Izvadite iz rerne i ostavite da se hladi u plehu 10 minuta, a zatim izvadite iz pleha i ostavite da se potpuno ohladi na rešetki.

Za glazuru prosejte šećer u prahu u činiju i dodajte 3 kašike limunovog soka. Mešajte, dodajući još soka od limuna, kašičicu po kašičicu, dok glazura ne postane gusta. Prelijte glazuru na ohlađeni kolač i ostavite da odstoji 15-20 minuta pre serviranja. Uživajte.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.