Japanska metoda zbog koje i sa 40 izgledaju kao da imaju 25 godina: Ove stvari svaki dan rade za mladalački izgled
Foto: wen hui wang / Panthermedia / Profimedia

saznajte

Japanska metoda zbog koje i sa 40 izgledaju kao da imaju 25 godina: Ove stvari svaki dan rade za mladalački izgled

Nije neobično videti Japanku koja je u zrelim godinama, ali to ni na koji način nije uočljivo, sve dok vam ne kaže

Objavljeno:

Glavni faktor dobrog izgleda Japanki jeste ishrana, kako piše Vita Clay.

Bogat jelovnik

Pogrešno je mišljenje da Japanci jedu samo suši. Naprotiv - njihov jelovnik je puno bogatiji i osim ribe sadrži plodove mora i začinsko bilje, povrće, soju, pirinač, voće, zeleni čaj...

Visokokalorična jela, kao i brza hrana, retko se mogu videti na njihovom tanjiru. Kod odabira hrane važno im je da bude sezonska i sveža, zimi jedu meso, ribu, supe i tople napitke, dok leti jedu plodove mora, hladne supe, salate i ramen.

Povrće se uvek reže na listove

Kuvanje, pečenje na žaru, kuvanje na pari, dinstanje na vrlo malo ulja – tako se priprema hrana u Japanu. Povrće se uvek reže na listove kako bi se što manje termički obradilo, a zadržalo što više hranljivih materija.

Povrće
foto: Printscreen/Youtube/MasofsKitchen

Prirodna lepota, boja i ukus su im na prvom mestu, zato su vrlo oprezni sa začinima i paze da ne preteraju i opterete želudac.

Jedu polako

Unos hrane za Japanke je čitav ritaul. Jedu polako, u malim zalogajima i malim porcijama. Hrana se retko dekoriše jer se insistira na prirodnom izgledu, a skoro nikad se ne stavljaju dva različita jela na isti tanjir jer se to smatra nedostatkom ukusa.

Uvek pirinač

Pirinač je sastavni deo skoro svakog jela u Japanu, a najčešće se priprema samo uz dodatak soli i maslaca.

Ćufte, Pirinač, Ćufte od pirinča
foto: PRINTSCREEN/YT/ ONE DAY ONE RECIPE

Raznovrstan doručak

U Japanu praksa doručka je takva da se mora sastojati od različitih namirnica i nekoliko malih porcija. Trebalo bi biti nekoliko jela, obično riba, riža, omlet, miso supa, soja i malo povrća. Uz, naravno, čaj.

Nema slatkiša i kolača

Japanci retko jedu deserte, a kada i jedu, to je u malim količinama. Nemaju bombastične torte i kolače, a prave čak i sladoled od pirinča (moki). Ovo su slatkiši s niskim sadržajem šećera i mi ih verovatno ne bismo ni voleli - osim što je posledica konzumiranja istih savršeno ravan stomak.

Bonus video:

01:37

SANDRA AFRIKA PROKOMENTARISALA NOVI IZGLED DŽEHVE: Dala komentar koji će pevačica sigurno ceniti, a onda otkrila i odakle se znaju

(Espreso/najzena/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.