Novinarka Espresa se probudila sa modricom veličine šljive, zgrozila sve kad je rekla odakle joj: Ovo je JEZIVO!
Probudila se sa modricom na ruci, Foto: Privatna arhiva

pažnja

Novinarka Espresa se probudila sa modricom veličine šljive, zgrozila sve kad je rekla odakle joj: Ovo je JEZIVO!

Nekad i obični zahvati mogu da prouzrokuju modrice i hematome koji su često bezazleni ali estetski ni najmanje prijatni

Objavljeno: 14:31h

Novinarka Espresa se jedno jutro probudila sa ogromnom modricom na ruci, a s obzirom tih dana nije pretrpela nikakvu fizičku povredu, ovo joj je bilo krajnje zbunjujuće.

Modrice ili hematomi, odnosno krvni podlivi, kako se stručno nazivaju, česta su pojava kao uzrok udarca ili nanošenja određene količine pritiska na određen deo tela.

Deca ih svakodnevno 'zarade' u toku igre, udarajući se o neki predmet ili od pada, pa nekad bude propraćen plačom, a nekada se gotovo i ne primeti povreda sve dok se ne pretvori u modricu.

Ono što je naša novinarka doživela, odnosno poreklo hematoma na njenoj ruci ima posve drugačiju prirodu.

Modrica posle vađenja krvi
Modrica posle vađenja krvifoto: Privatna arhiva

Mnogi bez problema odlaze da vade ili daju krv i uglavnom je to bezbolna procedura, međutim, ima ljudi koji se istinski plaše toliko da im to prelazi u panični strah.

Iako sebi pokušavaju da racionalizuju i smire se, jer vađenjem krvi će pomoći sebi pri dijagnozi neke bolesti ukoliko je imaju ili generalno da dobiju uvid u svoju krvnu sliku, često taj strah ne može da potpuno nestane.

Tako je i novinarka otišla da izvadi krv, i iako je bila u strahu, uspešno je obavila ceo proces, bez ikakve boli i komplikacija.

Ruka posle vađenja krvi
Ruka posle vađenja krvifoto: Privatna arhiva

Međutim, 'pakao' je usledio jutro posle kada se probudila i ugledala veliku modricu sa svim nijansama koje je prate - od bordo, do ljubičaste i zelene, a uz to je osećala i bol u ruci pri dodiru.

Naočigled laka i brza procedura vađenja krvi očigledno je izazvala podliv, što znači da je tehničar ili promašio venu ili pri ubodu oštetio i drugi zid vene.

Postoje i drugi razlozi zbog kojih je moglo doći do podliva i curenja krvi što je stvorilo veliku modricu koja ovo iskustvo može učiniti dodatno traumatičnim, iako je sam čin već prošao.

Bonus video:

00:24

Nataša Šavija objavila snimak modrica

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.