VIDEO
OVAKVU VOĆNU TORTU JOŠ NISTE JELI: Recept star decenijama, savršen ukus koji je zarazno dobar, svideće vam se
Voćna torta je kremasta i savršena za leto, polizaćete prste
Najbolja voćna torta na celom svetu, oduševićete se osvežavajućim ukusom koji mami.
Sastojci:
- 4 belanca
- 2 žumanca
- 50 g putera
- 1/2 šolje šećera
- 3 kašike mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 130 g običnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 500 ml slatke pavlake
- 250 g mladog sira
- 4 kašike šećera
- 400 g bresaka
- 250 g jagoda
Recpet za voćnu tortu:
Kako biste napravili voćnu tortu prvo umutite miskerom belanca dok ne dobijete sneg. Odvojeno pomešajte žumanca i puter i umutite mikserom. Dodajte mleko, ekstrakt vanile i promešajte. U odvojenoj posudi pripremite brašno, pa mu dodajte prašak za pecivo i so, i dobro promešajte.
Dodajte mešavinu brašna u mešavinu žumanaca. Dobro promešajte pa tome dodajte umućeno belance i mešajte varjačom. Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje pa smesu rasporedite po papiru. Pecite na 180 stepeni, dvadeset minuta. Kada se ispeče, ostavite da se ohladi pa presecite na pola.
Očistite i iseckajte jagode i breskve. U činiju sipajte slatku pavlaku i čvrsto umutite. U drugoj činiji pomešajte mladi sir, šećer, i umutite mikserom. Pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i opet sve umutite mikserom.
Premažite patišpanje mlekom, pa lopaticom rasporedite krem koji ste umutili. Odozgo pospite polovinom seckanog voća pa prekrijte ponovo sve kremom. Preko toga stavite drugi patišpanj, pa krem pa odozgo preostalo seckano voće. Isecite i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i laganu jogurt tortu.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!