Glumica doživela debakl sa mužem, dovodio ljubavnice u spavaću da imaju odnose, pa je tukao: O tome ćutala godinama
Doris Dej, Foto: Printscreen/Instagram/dorisdaytoday

skandal

Glumica doživela debakl sa mužem, dovodio ljubavnice u spavaću da imaju odnose, pa je tukao: O tome ćutala godinama

Džordan bi postao nasilan i tukao je, a kada više nije znao kako da je povredi u njihovu kuću dovodio je druge žene i sa njima imao odnose u glumičinoj spavaćoj sobi

Objavljeno:

Doris Dej rođena je kao Doris Meri En Kapelhof u Sinsanatiju 1922. godine, a preminula je 2019 godine. Udavala se četiri puta i imala je samo jednog sina Terija Melčera, veoma uspešnog muzičkog producenta koji je svojevremeno radio sa nekim od najpoznatijih bendova u Americi kao što su "The Beach boys".

Doris je želela da postane profesionalna plesačica, ali je nakon saobraćajene nesreće, koju je doživela početkom četrdesetih, imala povredu zbog koje nije mogla profesionalno da se bavi plesom. Započela je karijeru pevačice na radiju i bila je veoma popularna u posleratnoj Americi, ali su je brzo otkrili Holivudski producenti i započela je filmsku karijeru.

Koliko god da je njena filmska karijera bila umivena ulogama dobrih, časnih, uspešnih i devojaka za primer, toliko joj se u privatnom životu nije dalo da sastavi kraj sa krajem.

Sve što je oduvek želela, prema njenom svedočenju je da bude domaćica, da ima dobrog muža, decu i kuću, da im kuva i obavlja kućne poslove. Ali život je tekao u drugom pravcu.

Prvi put se udala za saksofonistu Ala Džordana sa samo devetnaest godina, zatrudnela i dobila jedinog sina Terija Melčera, koji će kasnije dobiti prezime njenog trećeg muža.

Doris Dej
Doris Dejfoto: Profimedia

Al Džordan je prema Dej bio nasilan, često je tukao, pa čak i u trudnoći. Kada bi pokušala da napravi i najmanji korak i uradi nešto po sopstvenom nahođenju, Džordan bi postao nasilan i tukao je, a kada više nije znao kako da je povredi u njihovu kuću dovodio je druge žene i sa njima imao odnose u glumičinoj spavaćoj sobi.

Nakon dve godine fizičke i psihičke toruture, Doris Dej je podnela zahtev za razvod i ponovo postala slobodna. Njen bivši suprug je brzo nakon ovoga izvršio samoubistvo, a glumica nikada nije u potpunosti uspela da prevaziđe ovu traumu.

Drugi put se udala za saksofonistu Džordža Vajdlera, ali brak sa njim nije trajao dugo. Karijera Doris Dej tada je krenula uzlaznom putanjom, a Vajdler jednostavno nije mogao da podnese činjenicu da je žena uspešnija od njega.

Treći put udala se za nezavisnog filmskog producenta Martija Melčera, koji joj je bio oslonac, preuzeo je na sebe sve obaveze oko njene karijere, bio joj je neka vrsta menadžera. Sa njim je možda imala delić onoga o čemu je maštala, jer su pred njom bila najbolje godine karijere, veoma uspešne i miran porodični život sa Melčerom, koji je kao što je ranije pomenuto dao svoje prezime glumičinom sinu Teriju.

Doris Dej udala se treći put za Melčera 1951. godine, a brak je prekinut njegovom smrću 1968. godine.

Međutim, tek nakon Martijeve smrti Doris saznaje veoma neprijatnu vest, a to je da je Marti, koji je upravljao i njenim finansijama sav novac, preciznije dva miliona dolara koji je imala, uložio u veoma rizičan biznis, koji je propao, tako da je glumicu ostavio na ulici i bez novca.

Tu nije kraj, jer je Melčer iza sebe ostavio dugove koje je Doris morala da otplaćuje. Umesto da se povuče iz Holivuda, kako je planirala, glumica je sada morala da pronađe način da otplati dugove i da na kraju krajeva nađe izvor prihoda od kojih bi mogla da živi i plaća redovne račune.

Njen imidž je na vratima s*eskualne revolucije koja je započeta u Americi, bio problematičan i nije išao u korak sa vremenom, pa je glumica morala da nađe način da dođe do svoje publike, pošto je odbila mnoge uloge koje joj kako je rekla, nisu odgovarale kao što je uloga gospođe Robinson u filmu "Diplomac".

Tako je nastala njena emisija "Doris Day Show", koju su snimali od 1968 do 1973. godine, gde je Doris uspela da dođe do svoje publike, a tako i zaradi dovoljno novca da vrati dugove i ponovo stane na noge.

Poznata su i njena zalaganja za prava životinja. Pokrenula je i "Doris Day Animal Foundation" koja i danas postoji i bavi se prikupljanjem novca za nezbirnute životinje kao i finansiranjem brojnih azila.

Kada je reč o Doris, još jednom je okušala sreću u ljubavi i 1976. godine se udala za biznismena Bilija Komdena i brak je trajao šest godina, sve do 1982. godine.

Doris je u tom periodu uspela da shvati, da brak i romantični prikaz ljubavi o kojoj je maštala jednostavno nisu njena šoljica čaja. Brak sa Komdeom okarakterisala je kao dosadan, a jednom prilikom je izjavila i da se u toku braka sa njim jedino radovala druženju sa svojim psima, a u tom periodu imala je četiri ljubimca.

Teri Melčer, sin Doris Dej jednom prilikom izjavio je da se divi svojoj majci jer nikada nije video ženu koja je u toj meri sposobna da sve počne od početka. Melčer nije nadživeo majku i preminuo je 2004. godine od posledica raka.

Poznato je bilo njeno prijateljstvo sa glumcem Rokom Hadsonom, koji je zvao "Junis", a zajedno su glumili u tri filma i važili su za jedan od najskladnijih parova starog Holivuda, kada je reč o romantičnim komedijama.

Doris Daj se osamdesetih povukla sa javne scene i do kraja života 2019. godine živela je u pansionu koji je bio u njenom vlasništvu, u sunčanoj Kaliforniji.

01:51

IZGLEDA KAO HOLIVUDSKA GLUMICA, A UZ TO JE I TOP KUVARICA! Evo kako izgleda PRELEPA takmičarka poznatog šou programa

(Espreso/srbija danas/Dušica Mićić/Prenela PV.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.