RECEPT
Najbolji letnji kolač sa višnjama: Tradicionalna pripreme po starinskom receptu sa juga Srbije, vraća u detinjstvo
Kolač sa višnjama koji ćete moći da jedete kašikom je savršeno sočan i desert kome malo ko može da odoli
Kolač sa višnjama na tradicionalan način po starinskom receptu, oduševiće vas savršeni ukus koji vraća pravo u detinjstvo.
Sastojci:
- 720 g višanja bez koštica
- 133 g šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika limunovog soka
Za patišpanj:
- 83 g putera
- 150 g višenamenskog brašna
- 100 g šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice soli
- 240 ml punomasnog mleka
- 2 kašičice ekstrakta vanile
- Sladoled od vanile za serviranje
Recept za kolač sa višnjama:
Za kolač sa višnjama zagrejte rernu na 176 ° C. U loncu pomešajte višnje, šećer, kukuruzni skrob i limunov sok. Dobro promešajte. Kuvajte na srednjoj vatri 8 do 10 minuta, povremeno mešajući, dok se sokovi ne zgusnu, nsklonite sa vatre i ostavite na stranu.
Stavite puter u tepsiju ili vatrostalnu posudu, pa je ubacite u rernu na oko 10 minuta da se puter rastopi. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane. U međuvremenu, pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. Napravite udubljenje u smesi i dodajte mleko i ekstrakt vanile. Sve dobro izmešajte.
Sipajte testo u posudu za pečenje preko otopljenog putera. Nagnite tiganj da bi se testo i puter ravnomerno rasporedili. Stavite mešavinu višanja po površini. Pecite 35 do 40 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta pre nego što servirate sa sladoledom od vanile. Možda ćete želeti da napravite i lagani mlečni kolač.
Bonus video:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!