OVAJ SASTOJAK ČINI ČUDA ZA VAŠ DOM: Skida kamenac kao od šale, a pomaže i kod fleka na odeći
Slavina, Foto: Shuterstock

sjajno

OVAJ SASTOJAK ČINI ČUDA ZA VAŠ DOM: Skida kamenac kao od šale, a pomaže i kod fleka na odeći

Sa ovim sastojkom ćete postići čuda u domaćinstvu

Objavljeno:

Koliko sredstava za čišćenje imate kod kuće? Verovatno barem pet. Svaki od njih košta preko 300 dinara, ali što kada bismo vam otkrili da sve njih možete da zamenite zdravijom i puno jeftinijom tečnošću – alkoholnim sirćetom.

Da, dobro ste pročitali. Alkoholno sirće u prodavnicama košta nešto više od 100 dinara, a s njim ćete postići čuda u domaćinstvu.

U nastavku pročitajte za što ga sve možete koristiti u svom domu:

Skidanje fleka od znoja

Alkoholno sirće idealan je saveznik u borbi protiv žutih mrlja od znoja ispod pazuha. Natopite majicu u toploj vodi pomešanoj s sirćetom na pola sata, a zatim je stavite da se pere u mašinu za veš. Vaša odeća biće mekša i potpuno čista.

Kupatilo, Lavabo
foto: Profimedia

Zaboravite na omekšivač za veš

Još jedan izvrstan trik za mekanu odeću i veš jeste sirće. Koliko vam se puta samo dogodilo da su peškiri od pranja postali kruti? U odeljak namenjen za omekšivač sipajte sirće i vratite mekoću i svežinu vešu.

Prozori kristalno čisti

Umesto da ih prskate hemikalijama, prozore jednostavno operite sirćetom. Zasijaće kao nikada do sada.

Recite zbogom kamencu

Tvrdokorni kamenac teško je skinuti čak i s najskupljim preparatom za njegovo uklanjanje. O ribanju i bolu u rukama dok ga trljate, nećemo ni da govorimo. Alkoholnim sirćetom natopite područje prekriveno kamencom i pustite barem pola sata da stoji. Kasnije jednostavno četkicom ili krpom prebrišite, a rezultati će vas oduševiti.

Čišćenje pločica

Mnogi ljudi posežu za varikinom kada se suoče sa musavim pločicama koje su izgubile boju i zamrljanim fugama. Ali, sirće mnogo bolje od varikine izbeljuje pločice i fuge, a i bezbednije je od varikine. Samo poprskajte nerazblaženo sirće na pločice u kupatilu ili kuhinji, pa ih posle pola sata izribajte četkom.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.