recept
NAJBOLJI RECEPT ZA PICA PITU KOJI STE DO SADA VIDELI: Spremna je za 10 minuta, a ukus je fantastičan
Stavite u rernu da se peče 12-15 minuta na 200°C
Iako je "grešno", ponekad stvarno ne možemo da odolimo ukusnom testu. Još kad se spoje dva omiljena specijaliteta kao što su pica i pita, nastane haos, jer znamo da takva kombinacija može samo da bude raj za nepca! Pica-pita nije ništa novo, ali uvek se nađe neki novi način pripreme koji doprinese ukusu. Foto:@cosatipreparopercena
Sastojci
kore za pitu 1 pakovanje
paradajz pelat 150 g
dimljeni sir 3-4 kriške
maslinovo ulje po potrebi
so po ukusu
biber po ukusu
susam po potrebi
Kako pripremiti
Uzmite najpre sve listove kore. Zatim ih spojite tako što ćete ih premazati maslinovim uljem pre nego što ih sastavite. Zatim stavite nadev od pelat paradajza i dodajte štapiće dimljenog sira. Zamotajte u rolinice, stavite u pleh za pečenje, premažite maslinovim uljem, pospite susamom i dodajte bosiljak, po želji. Stavite u rernu da se peče 12-15 minuta na 200°C.
Bonus video:
(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!