NAJSKUPLJI SIR NA SVETU PRAVI SE U SRBIJI, NA SAMO SAT VREMENA OD BEOGRADA: Nećete verovati koliko košta 1kg
Sir, Foto: RINA

saznajte

NAJSKUPLJI SIR NA SVETU PRAVI SE U SRBIJI, NA SAMO SAT VREMENA OD BEOGRADA: Nećete verovati koliko košta 1kg

Ono što je poznato jeste da je to dug i težak proces, a to je verovatno jedan od razloga zašto sličnih primera nema na svetu

Objavljeno:

Sir je mnogima omiljena mlečna namirnica. Bilo da ga jedete samostalno ili od njega pravite razne pite, sigurno uživate u njegovom ukusu. A da li ste znali da se najskuplji sir na svetu prodaje u Srbiji?

Na samo sat vremena od Beograda proizvodi se najskuplji sir na svetu, a jedan kilogram košta čak 1.000 evra.

Da, dobro ste čuli! U rezervatu prirode Zasavica koji je pravi skriveni raj pravi se sir od magarećeg mleka. Zasavica se nalazi na području južne Vojvodine i severne Mačve na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić.

Priprema ovog neobičnog sira je tajna koja se čuva.

Ono što je poznato jeste da je to dug i težak proces, a to je verovatno jedan od razloga zašto sličnih primera nema na svetu.

Za jedan kilogram sira potrebno je 25 litara magarećeg mleka, što je količina koja se može dobiti samo od jedne životinje za dve godine. U Zasavici se godišnje proizvede oko 100 kilograma sira.

Na Instagram profilu "Srbiju upoznaj" objavljen je snimak rezervata Zasavice - mesta gde nastaje najskuplji sir na svetu.

Zasavica je oko 10 km udaljena od Sremske Mitrovice i svi ljubitelji životinja ovde mogu uživati u druženju sa konjima, magarcima i mnogim životinjama.

Prostor je naseljen retkim biljnim i životinjskim vrstama. Pravi je izbor za odmor u prirodi, a predeli ovog mesta su očaravajući.

Ulaznica košta 500 dinara, a ono što sigurno ne smete propustiti su vožnja safari autobusom i vožnja brodićem.

Cena karte koja obuhvata sve ovo iznosi 1.300 dinara. Takođe, na raspolaganju su vam prostor za odmor, restoran i park za decu, naveli su na stranici.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/BlicŽena/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.