recept
SAVRŠEN DESERT KOJI RASHLAĐUJE: Domaći sladoled od lubenice, uživaćete u svakom zalogaju
Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete
Domaći sladoled od lubenice je kombinacija omiljenog letnjeg deserta i voća, donosi užitak u svakom zalogaju.
Sastojci:
150 ml svežeg ili flaširanog soka od lubenice
125 g šećera
3/4 kašičice soli
390 ml nezaslađenog kokosovog mleka
60 ml zaslađenog kondenzovanog mleka
60 ml slatke pavlake
1 1/2 kašičice korice limete plus 1 kašika svežeg soka od 1 limete
seckana sveža lubenica i krupna morska so, za ukras
Recept za domaći sladoled od lubenice:
Da biste napravili sladoled, pomešajte sok od lubenice, šećer i so u malom loncu. Kuvajte na srednjoj vatri, često mešajući, dok se šećer potpuno ne rastvori, 3 do 4 minuta. Sklonite sa vatre i umešajte kokosovo mleko, zaslađeno kondenzovano mleko, slatku pavlaku i sok od limete dok se potpuno ne sjedini. Umešajte koricu limete. Dobro sve izmešajte.
Brzo prebacite sladoled u posudu za zamrzavanje, pritisnite papir za pečenje direktno na površinu. Pokrijte posudu i zamrznite dok se ne stegne, najmanje 6 sati. Sladoled se može čuvati u zamrzivaču do 3 meseca. Za serviranje, ukrasite svežom lubenicom, morskom solju i koricom limete. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od dinje.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Preosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!