VIDEO
Ovako Grci spremaju svoju kraljevsku tortu: Poslastica koja se topi od savršenstva, niko joj neće odoleti ovog leta
Torta koju svi obožavaju, topi se u ustima
Sastojci:
Za kore:
- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 12 kašika brašna
- 12 kašika oraha
Za krem:
- 20 žumanaca
- 180 g šećera
- 120 g brašna
- 1 l mleka
- 250 g margarina ili maslaca
- 300 g lomljenog keksa
- 300 g mlečne čokolade sa jagodom
- 100 g mlevenih oraha
Dekoracija: 2 kesice šlaga
Priprema: Krenemo da pravimo koru tako što ćemo odvojiti žumance od belanaca. Zatim umutite čvrst šne u koji dodajete 5 kašika šećer. Kada umutite sa šećerom čvrst šne, dodate 3 kašike brašna, a zatim i 3 kašike oraha. Smesu pretresete u kalup i pečete na 190 stepeni Celzijusa oko 15 minuta. Tako napravite još tri korice. Ukupno vam trebaju četiri korice.
Za fil umutite žumance, šećer i brašno pa tu smesu skuvajte u jedan litar mleka. U prohlađenu smesu dodajte margarin ili maslac, a zatim lomljen keks, izlomljenu mlečnu čokoladu, a potom i orahe. Sve izmešajte i filujte tortu. Ukrasite šlagom.
Bonus video:
(Espreso / Stil / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!