Ako jedete ove četiri namirnice svaki dan održaćete zdravlje creva: Bitno je da ne preterate sa jednom, važno je
Evo šta treba da jedete za zdravlje creva, Foto: Printscreen

saznajte

Ako jedete ove četiri namirnice svaki dan održaćete zdravlje creva: Bitno je da ne preterate sa jednom, važno je

Kako starimo, održavanje zdravog probavnog sistema postaje sve važnije

Objavljeno:

Postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste držali zdravlje creva pod kontrolom. Jedan od najboljih koraka koji treba preduzeti jeste dodavanje prave hrane u vašu ishranu, a to često uključuje i hranu bogatu vlaknima.

Bobičasto voće

Mnogo je prednosti redovnog jedenja bobičastog voća. Ovi mali plodovi bogati su netopivim vlaknima, koja potpomažu rad creva i hrane korisne crevne bakterije. Njihov visok sadržaj antioksidanasa takođe doprinosi celokupnom zdravlju.

Mnogo je prednosti redovnog jedenja bobičastog voća. Ovi mali plodovi bogati su netopivim vlaknima, koja potpomažu rad creva i hrane korisne crevne bakterije
Mnogo je prednosti redovnog jedenja bobičastog voća. Ovi mali plodovi bogati su netopivim vlaknima, koja potpomažu rad creva i hrane korisne crevne bakterijefoto: Printscreen/Youtube/KrunaVD

Mahunarke

Mahunarke su izvrstan izvor ne samo biljnih proteina, već i topivih i netopivih vlakana, te podstiču redovno pražnjenje creva i hranjenje crevnih bakterija.

Čija semenke

Čija semenke su bogate rastvorljivim vlaknima, koja pomažu u usporavanju probave i podstiču osećaj sitosti. Bogate su i omega-3 masnim kiselinama, koje imaju protivupalna svojstva.

Brokoli sadrži sulforafan, jedinjenje koje može zaštititi probavni sistem, zajedno s vlaknima za zdravlje probave
Brokoli sadrži sulforafan, jedinjenje koje može zaštititi probavni sistem, zajedno s vlaknima za zdravlje probavefoto: Printscreen/Youtube/DOORS OF HEALTH

Brokoli

Brokoli sadrži sulforafan, jedinjenje koje može zaštititi probavni sistem, zajedno s vlaknima za zdravlje probave. Pokazalo se da sulforafan ima i svojstva protiv raka.

Bonus video:

02:40

KAKO PRANJE PARA UTIČE NA PRIVREDU DRŽAVE? Doktor krivičnopravnih nauka otkrio: Ove preventivne mere bi dosta podigle svest!

(Espreso / b92 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.