Trikovi koji će vam pomoći da lakše spavate tokom tropskih noći: Bitno je da ovo uradite pre odlaska u krevet
Kako da spavate po ovoj vrućini?, Foto: Profimedia

caka

Trikovi koji će vam pomoći da lakše spavate tokom tropskih noći: Bitno je da ovo uradite pre odlaska u krevet

Tokom vrelih letnjih meseci, možda ćete imati poteškoće sa spavanjem, posebno tokom toplotnih talasa kada su temperature izuzetno visoke. Čak i kada padne noć i temperature budu nešto niže, i dalje može biti veoma toplo, što zaista može uticati na san

Objavljeno:

Ako koristite klima uređaj, možda nećete imati problema sa ovim. Međutim, korišćenje klima uređaja svake noći tokom leta može biti prilično skupo rešenje. Evo još nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da bolje spavate tokom toplotnog talasa.

Sprečite ulazak sunčeve svetlosti

Zatvorite prozore i zavese tokom najtoplijeg dela dana i kada je sunčeva svetlost najjača. Leti je to najčešće između 12:00 i 16:30. Ovo će sprečiti da toplota uđe u vaš dom.

Ventilacija

Nakon što prođe najtopliji deo dana, otvorite vrata i prozore da biste provetrili sve prostorije i cirkulisali vazduh u svom domu. Ovo bi trebalo da izbaci svu toplotu koja je ušla u vaš dom tokom dana.

Ispoštujte ova pravila i bolje ćete spavati
Ispoštujte ova pravila i bolje ćete spavatifoto: Printscreen/Instagram/talia.alivia

Ako imate ventilatore možete da ih uključite. Izbegavajte korišćenje rerne i šporeta jer će akumulirati dodatnu toplotu.

Ovi koraci bi trebalo da rashlade vaš dom pre nego što odete u krevet.

Voda

Hidratacija je posebno važna leti, pogotovo što se mnogo znojimo. Pijte dosta tečnosti pre spavanja, a na noćnom ormariću možete pripremiti i piće za kojim možete posegnuti tokom noći kada vam zatreba.

Zaboravite na hladan tuš

Evo o čemu se radi...
Evo o čemu se radi...foto: dmitrii simakov / Alamy / Alamy / Profimedia

Možda mislite da je hladno tuširanje pre spavanja dobra ideja, ali je kontraproduktivno. Hladna voda će zapravo stimulisati krv u telu da reguliše temperaturu, tako da će vam zapravo biti vruće kada se tuširate.

Odeća

Nosite laganu i prozračnu odeću, a najbolje je da nosite predmete od tkanine, bambusa i svile. Što manje sintetičkih vlakana ima odeća, to bolje.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.