NAUČNICI TVRDE DA ZBOG LOŠE ISHRANE IMATE PROBLEM SA AKNAMA: Tajna blistave i čiste kože je u ovom dodatku
Ilustarcija, Foto: Profimedia / Krzysztof Szpil / Alamy / Alamy /

pažnja

NAUČNICI TVRDE DA ZBOG LOŠE ISHRANE IMATE PROBLEM SA AKNAMA: Tajna blistave i čiste kože je u ovom dodatku

Samo zdrava koža je lepa koža

Objavljeno:

Tajna čiste kože mogla bi biti u uzimanju jednog dodatka ishrani i unosa više zdravih masti. Studija sa Univerziteta Ludwig Maksimilijan u Minhenu pokazala je da mediteranska ishrana, koja daje prednost ribi, orašastim plodovima i maslinovom ulju, te uzimanje dodatka omega-3 masnih kiselina, može pomoći očistiti lice od blagih do umerenih akni.

Istraživači su proučavali 60 ljudi koji su se pridržavali ove ishrane i svakodnevno uzimali dodatak omega-3 masnih kiselina. Nakon nekog vremena, prištići su gotovo nestali sa lica onih koji su u krvi imali više nivoe zdravih masnoća.

Lice, Krema, Koža
foto: Volodymyr Melnyk / Panthermedia / Profimedia

Prema dermatolozima, zdrave masti pomažu ojačati strukturni integritet ćelija u celom telu te mogu smanjiti upalu, vodeći uzrok akni. Takođe, mogu poboljšati barijeru kože kako bi je zaštitile od iritansa i održavale vlažnost, kao i regulisale proizvodnju sebuma, masne supstance koja začepljuje kožu i dovodi do akni.

Mediteranska ishrana uglavnom se sastoji od namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama. Osim što smanjuje rizik od srčanih bolesti, gojaznosti i demencije, deluje zaštitnički protiv moždanog udara i može produžiti život. Inače, omega-3 masne kiseline nalaze se i u hrani poput lososa, oraha i ulja kanole. Dijetetske smernice preporučuju 450 do 500 miligrama omega-3 masnih kiselina dnevno.

Obećavajući rezultati objavljeni su u Journal of Cosmetic Dermatology, prenosi Index.hr.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.