Domaćica podelila caku za skidanje skorele masnoće sa sudova: Biće vam žao što ovo niste znali ranije (VIDEO)
Čišćenje tiganja, Foto: Printscreen/youtube/ Kruna VD

VREDI PROBATI

Domaćica podelila caku za skidanje skorele masnoće sa sudova: Biće vam žao što ovo niste znali ranije (VIDEO)

Nema te šerpe ili tiganja za koje se vremenom ne zalepi masnoća sa spoljašnje strane. Verovatno čim primetite tako nešto bacate omiljeno suđe, ali postoji način da ih sačuvate i vratite im stari sjaj

Objavljeno: 19:24h
T M

Svako ko iole vremena porovodi u kuhinji u nekom trenutku primeti na spoljašnjim, a i unutrašnjim delovima šerpe, tiganja, pleha, zagorele masne naslage koje od toplote prilikom kuvanja postaju još skorelije.

Naravno, većina nas odmah baci takav sud jer niti izgleda lepo, a po nekim navodima određenih stručnjaka, to baš i nije tako zdravo.

Ukoliko imate jedan takav sud, vreme je da mu vratite stari sjaj i ukolnite sve mrlje od masnoće uz ovaj metod čišćenja.

Na facebook platformi je jedna stranica podelila snimak gde ženska osoba u par koraka otklanja sve nečistoće, a evo kako je to tačno postigla:

Za početak su vam potrebni:

Na problematičan deo posude, u ovom slučaju ceo donji deo sa spoljašnje strane, pospite so, deterdžent, sodu bikarbonu, potom prekrijte ubrusom ili salvetom i na kraju pospite oko 3dl sirćeta.

Ostavite tako natopljen sud da stoji neko vreme, najbolje punih 24 sata, a potom samo pokupite ubrus i eventualno properite malo pod vodom sa deterdžentom, u slučaju da je ostalo masnjikavo.

1 / 3 Foto: Printscreen/facebook/BeautybyMetDaan

Ova metoda čišćenja bi trebalo da detaljno izvuče svu skorelu masnoću, bez oštećivanja posude, pa tako, ukoliko ste planirali da se rešite omiljenog tiganja, predlažemo vam da pre toga isprobate ovaj trik i javite ukoliko je i vama uspelo. Pogledajte kako da sredite i uprljanu rernu bez mnogo muke bez ribanja.

U nastavku možete pogledati video kako to tačno izgleda:

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:11

TIK TOKERKA OTKRILA TRIK ZA ČIŠĆENJE TOSTERA! Mnogi nisu mogli ni da zamisle da je ovako JEDNOSTAVNO, evo u čemu je caka! VIDEO

(Espreso/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.