Najlepša poslastica za leto od koje zastaje dah: Čokoladni kolač sa voćem - lagan i jednostavan za pripremu
Čokoladni kolač sa voćem na tanjiru, Foto: Printscreen/TikTok/recepti_bajms

preukusno

Najlepša poslastica za leto od koje zastaje dah: Čokoladni kolač sa voćem - lagan i jednostavan za pripremu

Čokoladni kolač sa voćem je lagan i jednostavan za pripremu

Objavljeno:

Vikend nam se bliži, a sigurni smo da ćete svojim ukućanima spremiti osvežavajuću poslasticu koja će ih rashladiti po ovim vrućinama.

Jedan kolač sa kremom je oduševio mnoge domaćice, a pred vama je sada nešto još bolje.

U pitanju je čokoladni kolač sa voćem - lagan, jednostavan za pripremu, a poješće se brzinom svetlosti.

Jedna domaćica na TikToku je otkrila svoj recept koji će se vašoj deci dopasti, a i jačim polovinama.

1 / 5 Foto: Printscreen/TikTok/recepti_bajms

Sastojci: 100g putera, 50g tamne čokolade, 2 žumanca 40g, šećera 2 kašike brašna ,pola praška za peciv,o 2 belanca, malo soli, 150ml slatke pavlake, 200g tamne čokolade, 100ml slatke pavlake, 270g bele čokolade maline, borovnice.

Priprema: Otopite puter i čokoladu te ostavite da se prohladi. Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, a onda dodajte istopljenu smesu putera i čokolade i sjedinite špatulom. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa ponovo sjedinite špatulom.

Belanca sa malo soli umutite u čvrsn sneg i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako, pa stavite u kalup preko pek papira i ispecite u rerni na 200 stepeni 20ak min. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Tamnu čokoladu i slatku pavlaku stavite u šerpicu i otopite na srednjoj temperaturi mešajući.

Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne. Onda belu čokoladu i slatku pavlaku stavite takođe u šerpicu i otopite na laganoj vatri. Izvadite kolač iz zamrzivača pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču par sati. Uživajte!

Celu pripremu možete pogledati u videu:

@recepti_bajms 🤍ČOKOLADNI KOLAČ sa voćem🤍 Spoj tamne i bele čokolade sa neodoljivim malinama i borovnicama će vas raspametiti! Pripema je preelaka, a na vama je da ovo napravite i oduševite vaše ukućane🫶🏽 Sastojci: 100g putera 50g tamne čokolade 2 žumanca 40g šećera 2 kašike brašna pola praška za pecivo 2 belanca malo soli 150ml slatke pavlake 200g tamne čokolade 100ml slatke pavlake 270g bele čokolade maline, borovnice Priprema: Otopite puter i čokoladu te ostavite da se prohladi. Žumanca umutite sa šećerom dok ne pobele, a onda dodajte istopljenu smesu putera i čokolade i sjedinite špatulom. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa ponovo sjedinite špatulom. Belanca sa malo soli umutite u čvrsn sneg i dodajte u prethodnu smesu. Sjedinite mešajući polako, pa stavite u kalup preko pek papira i ispecite u rerni na 200 stepeni 20ak min. Proverite čačkalicom da li je pečeno. Tamnu čokoladu i slatku pavlaku stavite u šerpicu i otopite na srednjoj temperaturi mešajući. Zatim sipajte preko korice i stavite u zamrzivač da se malo stegne. Onda belu čokoladu i slatku pavlaku stavite takođe u šerpicu i otopite na laganoj vatri. Izvadite kolač iz zamrzivača pa prvo stavite voće preko tamnog fila, a onda preko voća fil od bele čokolade. Ostavite da se dobro stegne u zamrzivaču par sati. Uživajte! • • • #jednostavnirecepti #easyrecepies #mojirecepti #cokoladnikolac #recepti_bajms ♬ original sound - bobanaj

Kako vam deluje ovaj neodoljivi kolač?

Bonus video:

02:27

SNAJKA SPREMALA MLINCE PRVI PUT, PA ODUŠEVILA SEKU

(Espreso/N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.