CEO ŽIVOT POGREŠNO PEREMO SUDOVE: Evo za šta služi svaka boja sunđera, važno je da li je roze, zelene ili žute boje
Različite boje sunđera za pranje sudova, Foto: carlos santos / Alamy / Alamy / Profimedia

ko bi rekao

CEO ŽIVOT POGREŠNO PEREMO SUDOVE: Evo za šta služi svaka boja sunđera, važno je da li je roze, zelene ili žute boje

Svaka ima svoju namenu, zato sledeći put obratite pažnju kako ne biste oštetili posuđe

Objavljeno:

Različite boje sunđera za pranje sudova nisu odabrane slučajno. Svaka boja zapravo predstavlja različiti nivo abrazivnosti, što znači koliko je grub ili mekan abrazivni sloj sunđera. To pomaže da odredite za koju vrstu posuđa ili površine je sunđer najprikladniji, kako ga ne biste oštetili.

Žuti sunđer: Najmekša je i idealna za pranje lomljivog staklenog posuđa i porcelana koji se lako mogu izgrebati.

Plavi sunđer: Ova boja ukazuje na to da je sunđer još uvek dovoljno nežan da ne oštećuje staklo i finije površine, ali istovremeno efikasno uklanja jaču prljavštinu.

Sunđer, Čišćenje
foto: Profimedia

Crvena, narandžasta, roze: Ove boje označavaju srednje abrazivne sunđere koji su prikladni za višenamensku upotrebu, uključujući i jače fleke od posuđa, ali bez opasnosti od grebanja površine.

Zeleni sunđer: To su najtvrđi sunđeri, namenjeni za uklanjanje zapečenih i sasušenih ostataka hrane. Ove sunđere treba koristiti pažljivo i nikako ne na osetljivom posuđu.

Abrazivni sloj na sunđeru

Abrazivni sloj, obično zelene ili plave boje na jednoj strani sunđera, ključan je za efikasno uklanjanje prljavštine. Dok zeleni sloj može biti pregrub za neke površine, plavi je dizajniran da bude nežniji i da spreči grebanje.

Izbor pravog sunđera za pranje sudova može uveliko uticati na delotvornost pranja posuđa, ali i istovremeno zaštititi posuđe od ogrebotina. Pomoću ovog vodiča za boje poboljšajte rutinu čišćenja posuđa i istovremeno ga zaštitite.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso / Super žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.