recept
KAPREZE SENDVIČ SA MEDITERANA: Sve se topi, sve curi, Srbi ga obožavaju, kažu da je ovo njihov omiljeni doručak
Ovaj aromatičan doručak ili čak i ručak gotov je za svega 10 minuta
Recept za kapreze sendvič je dokaz da su najbolje stvari u životu najjednostavnije.
Veoma ga je lako napraviti, ali je i dalje neverovatno ukusan, zahvaljujući sočnom, slatkom paradajzu, osvežavajućem pesto sosu i kremastom mocarela siru.
Poređajte ih između kriški sveže pečene fokače ili tostiranog hleba i imaćete lagan i brz doručak ili čak i ručak.
Vreme pripreme:
oko 10 minuta
Sastojci:
- 4 parčeta fokače ili 8 kriški hleba
- 2 kašike pesta
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 200 g sveže mocarele
- 2 velika zrela paradajza
- 1/2 malog crvenog luka
- 2 kašike balzamika
- šaka rukole
- šaka svežeg bosiljka (opciono)
Priprema:
1. Ako koristite fokaču, prepolovite je. Namažite po četiri parčeta fokače ili hleba sa 1/4 kašike pesta, a ostale četiri sa malo maslinovog ulja.
2. Isecite paradajz i mocarela sir na kriške slične debljine. 3. Ređajte rukolu, luk i mocarelu na parčad namazanu pestom, a zadim ih prelijte balzamikom. 4. Poklopite ih drugom polovinom hleba koja je premazana maslinovim uljem. 5. Služite odmah.
Bonus video:
(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!