prste da položeš!
Italijanska salata sa SLANINOM je sve što nam treba ovog leta: Brzo se pravi, a domaćice se već otimaju za recept
Ako želite lagan obrok, a da vas lepo zasiti, onda je italijanska salata baš ono što vam treba
Leto i vrućine su idealno vreme za lagane obroke, kao što su salate, bilo slatke ili slane i bilo da ih jedete za ručak ili večeru.
Italijanska kuhinja je jedna od najukusnijih u Evropi, pa s toga vam delimo recept za aromatičnu italijansku salatu sa slaninom, koja će se verujemo, Srbima baš svideti, a možete probati i neobičnu salatu sa lubenicom.
Sastojci:
- 6 velikih kriški slanine
- 2 kuglice mocarele, isečene na komade
- 6-8 komada paradajza, iseckanih na velike komade
- 285 g kiselih krastavaca
- šaka listova bosiljka
- hrskavi hleb, za serviranje
Za preliv:
- 1 ljutika, sitno seckana
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- 2-3 kašike jabukovog sirćeta
Recept za italijansku salatu sa slaninom i hlebom:
Za italijansku salatu prvo zagrejte tiganj pecite slaninu sa svake strane 2-3 minuta dok ne postane hrskava. Možete i da koriste svežu slaninu, bez prženja. Ako ispržite, ostavite da se ohladi. Pomešajte ljutiku, maslinovo ulje i jabukovo sirće za preliv i začinite.
Na tanjir za serviranje rasporedite mocarelu, paradajz i kiseli krastavac. Isecite slaninu na komade veličine zalogaja i razbacajte ih, a zatim dodajte listove bosiljka. Sipajte odozgo preliv i servirajte sa hlebom.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Stvarukusa/Lena Sudar)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!