TRIK KOJI KORISTE PROFESIONALNI ČISTAČI PROTIV NEPRIJATNOG MIRISA: Više nema onog ustajalog ovo sve neutrališe
Napravite ga kod kuće, Foto: Printscreen YouTube/Uradi Sama- Ideje za kreativce

probajte

TRIK KOJI KORISTE PROFESIONALNI ČISTAČI PROTIV NEPRIJATNOG MIRISA: Više nema onog ustajalog ovo sve neutrališe

Miris je prva stvar koju čovek oseti kad uđe u kuću - bilo svoju, bilo tuđu, a to se čak i odigrana na nesvesnom nivou. Jasno je da neprijatni mirisi mogu da pokvare utisak čak i o najlepše uređenom stanu. Posebno je teško izaći na kraj sa takozvanim "mirisom starosti", odnosno ustajalošću, no ipak postoji metoda koja daje rezultate.

Objavljeno:

Ovo je jednostavna metoda koju koriste profesionalni čistači kako bi osvežili najrazličitije prostore, od iznajmljenih privatnih apartmana do hotelskih soba. Svakako vredi isprobati njihov trik - košta malo, a može doneti dobre rezultate.

Alkoholno sirće ima moć da neutrališe i najupornije neprijatne mirise u kući

Glavno "oružje" za borbu protiv neprijatnih mirisa u stanu jeste alkoholno sirće, koje ima neverovatnu sposobnost da ih neutrališe, čak i one najupornije.

Pomešajte dve kašike sirćeta sa jednom čašom vode: ovo je razmera koja je najefikasnija. Dobijenom smesom tretirajte sve površine u kući - krpom natopljenom ovim rastvorom obrišite tapacirani nameštaj, zavese, tepihe, kao i police, stolove i ormare, prozore i ogledala.

Pomešajte dve kašike sirćeta sa jednom čašom vode
Pomešajte dve kašike sirćeta sa jednom čašom vodefoto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

Na kraju, potrebno je da operete podove ovom smesom, dodajući u tri do pet kašika sirćeta u vodu koju ste pripremili za brisanje podova. Ne zaboravite da obrišete ćoškove u prostorijama i prostor iza i ispod nameštaja.

Dovoljno je da jednom mesečno očistite kuću na ovaj način - neće biti neprijatnih mirisa u kući. Sirće brzo izvetri, ostavljajući osećaj svežine, dok prirodni sastav proizvoda neće naneti štetu zdravlju.

Ako vam se ne sviđa miris sirćeta, možete ga zameniti kalijum permanganatom; ovo je slab hemijski rastvor koji vam može pomoći u čišćenju. Ipak, u tom slučaju ne bi trebalo da brišete nameštaj i tkanine svetlih boja, savetuju stručnjaci.

Bonus video:

20:52

POPODNEVNI DNEVNIK 28.06.2024

(Espreso / Blic žena / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.