RECEPT ZA DOMAĆI LIKER OD VIŠNJE: Toliko je dobar i ukusan da mu niko neće odoleti - pravo letnje zadovoljstvo
Domaći liker od višnje, Foto: Printscreen / YT / Domaći Kuhar

tradicija

RECEPT ZA DOMAĆI LIKER OD VIŠNJE: Toliko je dobar i ukusan da mu niko neće odoleti - pravo letnje zadovoljstvo

Od samo pet sastojaka možete da napravite sopstveni liker od višnje u kome ćete dugo da uživate

Objavljeno:

Sastojci:

  • 800 g višanja, bez koštica
  • 130 ml rakije
  • 60 ml votke
  • 130 ml vode
  • 130 g šećera

Recept za domaći liker od višnje:

Pripremite 800 grama višanja
Pripremite 800 grama višanjafoto: RINA

Za liker stavite višnje bez koštica u staklenu teglu koja se može zatvoriti i umutite ih drvenom kašikom da puste sok. Iscedite sok u malu šerpu i stavite na stranu. Dodajte rakiju i votku u teglu sa promešanim višnjama. Zatvorite i protresite teglu. Ostavite mešavinu višanja da odstoji nedelju dana na sobnoj temperaturi, protresite svakih nekoliko dana. Čuvajte ih od direktne sunčeve svetlosti.

U međuvremenu dodajte šećer i vodu u šerpu sa sačuvanim sokom od višanja. Pustite da proključa na jakoj vatri i kuvajte, često mešajući, dok se šećer ne rastvori. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, sipajte u posebnu teglu, poklopite i stavite u frižider.

Nakon što prođe nedelju dana, dodajte ohlađeni sirup u teglu sa mešanom mešavinom višanja, protresite da se sjedini i ostavite da odstoji još 2 do 5 dana. Procedite sadržaj tegle kroz finu mrežicu ​​obloženu gazom u sterilizovanu staklenu teglu ili flašu. Čuvajte u frižideru do 3 meseca.

Liker možete da pripremite od bilo kog voća, ali iskoristite sezonu višanja. Ako volite slatka pića, možda žete želeti da napravite i domaći liker od jagoda.

Bonus video:

05:56

ZASLADITE SE SLANINOM! Srbin Vlada napravio slatko od slanine: Za Kurir TV otkrio NAJČUDNIJI RECEPT za koji ste IKADA ČULI

(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.