PASTA KAO STVORENA ZA POST NA ULJU: Kremasta i ukusna testenina i to samo zbog ovog sastojka
Pasta, Foto: Printscreen / Youtube I love pasta

recept

PASTA KAO STVORENA ZA POST NA ULJU: Kremasta i ukusna testenina i to samo zbog ovog sastojka

Stavite veliki lonac vode da provri, posolite i dodajte testeninu

Objavljeno: 12:54h

Humus čini pastu kremastom, a ukus se idealno uklapa sa šampinjonima i brzo se priprema.

Sastojci:

340 g testenine bilo koje

250 g šampinjona

1 kašika ulja

Humus
foto: Profimedia

1 kašičica soli

⅛ kašičice bibera

1 čen belog luka narendanog

2 kašike seckanog peršuna

130 g humusa

Recept za pastu sa humusom i šampinjonima:

Stavite veliki lonac vode da provri, posolite i dodajte testeninu. Kada se testenina skuva al dente, sačuvajte dve šolje vode od kuvanja, ocedite i sipajte je u šerpu. Očistite i iseckajte šampinjone na tanke kriške. Zagrejte ulje u velikom tiganju, a zatim dodajte pečurke. Začinite ih solju i biberom.

Špagete sa pečurkama, Testenina, Pasta
foto: Printscreen Youtube

Pečurke pržite na srednje jakoj vatri 12 do 15 minuta ili dok ne porumene. Prvo će da puste vodu. Nastavite da ih pržite dok voda ne ispari i ne dobiju smeđu boju, a zatim dodajte rendani beli luk i seckani peršun, promešajte i pržite još minut dok ne osetite aromu belog luka.

Ubacite humus i jednu šolju sačuvane vode od kuvanja testenine. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri dok humus ne postane kremast. Probajte i prilagodite so i biber.

Isključite vatru, ubacite kuvanu testeninu i mešajte dok se potpuno ne obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte još vode od kuvanja testenine dok ne postignete željenu konzistenciju. Servirajte sa peršunom i malo maslinovog ulja.

Ukusni prženi šampinjoni u kombinaciji sa kremastim humusom i al dente pastom, su obrok koji je izdašan i odličan za sve osobe koje poste ili su vegetarijanci. Ako volite humus, možda ćete želeti da isprobate i mediteransku obrok salatu sa humusom. Pasta je pak vrlo lagana i gotova za manje od 30 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.