OVO PIĆE JE KIJANU RIVS ZAHTEVAO DA PIJE U SRBIJI: Prvo je bilo na LISTI, čim je KROČIO U ŠUMADIJU, tražio ga
Kijanu Rivs, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

pažnja

OVO PIĆE JE KIJANU RIVS ZAHTEVAO DA PIJE U SRBIJI: Prvo je bilo na LISTI, čim je KROČIO U ŠUMADIJU, tražio ga

Šta se zna o piću koje voli Kijanu Rivs?

Objavljeno: 13:16h

Slavni glumac Kijanu Rivs stigao je u našu zemlju, nastupiće na "Arsenal festz", u Kragujevsu sa svojim bendom "Dogstar". Njihova rajder lista je skromna, ali se u njoj ističe neobično japansko piće.

"Mislim da je ovo jedna od skromnijih rajder - lista koju sam ja pročitala. Uglavnom, ono što je prva stavka jeste da je sve bude čisto, da li je to čist led, čist toalet ili čista soba, to im je najvažnije. Zanimljivo je da on, za razliku od nekih rok bendova, traži bezalkoholno pivo i hladan sake, što je japansko piće i nije uobičajeno da se nađe u rajderu. Voće i sve ostalo, osim kokosove vode, koja je već postala standard u rajderima, može da se nađe u prodaji ovde. Sve ostalo je i više nego običan rajder, više nego skroman. Da su tu čisti peškiri...", rekla je Maja Cvetković, organizatorka festa za emisiju "Eksploziv" i dodala: "Jednu veću stavku čini sekjuriti. Svestan je da tu mora da ide nekoliko prstenova, što njegovih ljudi, što lokalaca".

Šta se zna o piću koje voli Kijanu Rivs? Sake je piće od pirinča, iIstorijski podaci o ovom napitku datiraju od trećeg veka kada je zabeležen način i običaji koji se vezuju za uživanje u ovom piću. To je zapravo kasni period ere Jomona kada je način uzgajanja pirinča donet u Japan.

Prema zakonu u Jaoanu, sake se proizvodi od pirinča, pirinčanog koji-ja i vode pomoću postupka fermnetacije i i filtracije. Tokom Drugog svetskog rata japanski proizvođači počeli su da dodaju alkohol u piće. Potoji više vrsta tih napitaka, dok se bezalkoholni sake deli na:

Junmai-Sake

Junmai-Ginjo

Junmai-Dai-Ginjo.

Bend čiji je član Kijanu Rivs

Kijanu Rivs
foto: CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Dogstar" je američki alternativni rok sastav osnovan u Los Anđelesu 1991. godine. Bend čine bubnjar Robert Mejlhaus, basista KijanuRivs i gitarista Bret Domrouz (bilo je drugih članova koji su napustili sastav=. Nastupali su do ranih 2000. pa se okupili 2022. Poslednji album objavili su 2023,, Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees.

Bend je nastao nakon slučajnog susreta Rivsa i Mejlhausa, u supermarketu 1991. Mejlhaus je nosio hokejaški džemper Detroit Red Wings, a Rivs koji obožava hokej pitao je da li mu treba golman. Kada su se sprijateljili, počeli su da sviraju zajedno. Kasnije im se pridružio Greg Miler, kao originalni glavni gitarista i pevač.

"Znaš, počeli smo u garaži, a onda završiš tako što počneš da pišeš pesme, pa onda kažeš idemo na nastupe pa zatim i to da ideš na turneje", rekao je glumac Džimiju KImelu.

Grupa se prvo zvala Small Fecal Matter, pa BFS, naziv Dogstar pronađen je u knjizi Sexus Hnerija Milera.

00:55

LAUŠEVIĆ JE URADIO NEŠTO ŠTO MI JE SMETALO, A ZBOG TOGA SAM TO ŠTO JESAM! Jami o tome kako joj je glumac obeležio karijeru

(Espreso/blic žena/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.