BIO JE LEGENDA DEVEDESETIH U SRBIJI POZNAT PO PITANJU "GDE JE DOVRAGA TO ŽARKOVO"? Sleteo na BG AERODROM, pa...
Rob Stjuart, Foto: Prinscreen/Youtube/Multicom Entertainment

OBRATITE PAŽNJU

BIO JE LEGENDA DEVEDESETIH U SRBIJI POZNAT PO PITANJU "GDE JE DOVRAGA TO ŽARKOVO"? Sleteo na BG AERODROM, pa...

Kada je glumac bio u poseti našoj zemlji, 2009. godine, prvo Stjuartovo pitanje tada po sletanju na beogradski aerodrom bilo je: „A gde je, dovraga, to Žarkovo?“

Objavljeno:

Rob Stjuart, kanadski glumac koji se proslavio ulogom Nika Slotera u „Tropskoj vrelini“, postao je ikona u Srbiji tokom devedesetih.

Sa „Tropskom vrelinom“, snimanom od 1991. do 1993. godine, Stjuart je stekao veliku popularnost u našoj zemlji, pa tako tokom studentskog protesta 1996/97. godine isticana je parola „Slotera Nika za predsednika“, a taj detektiv je bio i junak stripa besplatno deljenog među demonstrantima.

Stjuart je u međuvremenu saznao za svoju popularnost među Srbima i 2009. je posetio našu zemlju, s ciljem da snimi dokumentarac o ovom fenomenu. Film o poseti Srbiji i njegovoj slavi u našoj zemlji, pod nazivom „Slotera Nika za predsednika“, izašao je 2012, a Stjuart je već sledeće godine došao ponovo kod nas da ga promoviše.

U Beogradu je postojala grupa građana pod imenom Nika Slotera, kao i čuveni grafit „Sloteru Niče, Žarkovo ti kliče“.

Kada je glumac bio u poseti našoj zemlji, 2009. godine, prvo Stjuartovo pitanje tada po sletanju na beogradski aerodrom bilo je: „A gde je, dovraga, to Žarkovo?“

Kanadski glumac je priznao da su „Sloteru Niče, Srbija ti kliče“ jedine reči koje za sada zna na srpskom jeziku, a kada je pokušao da ih izgovori, nagrađen je burnim aplauzom.

Čime se danas bavi Rob Stjuart?

Kanadski glumac je i dalje aktivan u svojoj profesiji. U filmovima se doduše ređe pojavljuje, ali je imao sreće da bude deo glumačke ekipe drame „Sugar Daddy“, koja je zaradila puno dobrih kritika u Kanadi, ali i širom sveta.

Sa druge strane, na televiziji je imao više uspeha. Od 2015. do 2019. igrao je u popularnoj kanadskokj naučnofantastičnoj seriji „Killjoys“. U američkoj seriji istog žanra, pod nazivom „Incorporated“, pojavio se u šest epizoda 2016. godine.

Godine 2018. gostovao je u jednoj epizodi višestruko nagrađivanog sitkoma „Schitt’s Creek“, a 2021. igrao je Rodžera u dve epizode 2. sezone muzičke dramedije „Zoey’s Extraordinary Playlist“ američke televizije NBC.

Rob Stjuart trenutno živi u Torontu s porodicom. On je oženjen Silijanom, koju je upoznao na snimanju „Tropske vreline“ u Meksiku. Par je 1996. dobio sina Danijela.

04:04

SRPSKI GLUMAC DIREKTNO IZ NJUJORKA: MOGUĆE JE DA ĆE TRAMP VLADATI IZ ZATVORA! Bio sam član porote, znam kako to izgleda

(Espreso/city magazin/Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.