vidovdan
OVO JE NAJBOLJE SLAVSKO ŽITO ZA VIDOVDAN: Samo najveći Srbi znaju KAKO SE PRAVI, svi će vam TRAŽITI REPETE
Vodom prelijte pšenicu pa ostavite da odstoji.
Vidovdan, srpska slava koja proslavlja svetog mučenika kneza Lazara i svete srpske mučenike Vita, Modesta i Kriskentija i proroka Amosa, obeležava se 28.juna, u spomen na Kosovsku bitku 1389. godine.
Potrebno je
400 g pšenice belije
300 g kristal šećera
350 g mlevenih oraha
1 kesica vanilin šećera
1 kašičica muskantnog oraščića
1/2 kašičice mlevenog anisa
2 kockice čokolade za kuvanje
Priprema
Vodom prelijte pšenicu pa ostavite da odstoji. Onda procedite, pa stavite u šerpu i ponovo prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da vri, pa ponovo procedite. Ponovo prelijte vodom, dodajte mleveni anis i kuvajte dok potpuno ne omekša. Procedite i pustite da se ohladi. Stavite prohlađenu pšenicu u blender pa izblendajte, ali ne previše. U posudu stavite pšenicu, orahe, vanilin šećer i muskantni oraščić. Dobro promešajte. Zatim, dodajte otopljenu čokoladu. Na kraju, ponovo promešajte. Dekorišite slavsko žito orasima. Prijatno!
(Espreso/alo trpeza/prenela P.V)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!