REPREZENTATIVAC SRBIJE SLUČAJNO SAZNAO DA IMA RAK BUBREGA: Otkrili mu PROMENU, lekari mu saopštili LOŠE VESTI
Andrej Barna, Foto: Profimedia

ispričao

REPREZENTATIVAC SRBIJE SLUČAJNO SAZNAO DA IMA RAK BUBREGA: Otkrili mu PROMENU, lekari mu saopštili LOŠE VESTI

Godine 2019. dobio sam loše vesti

Objavljeno:

Andrej Barna, reprezentativac Srbije u plivanju, na nedavno održanom EP u Beogradu, obradovao je naciju sa dve medalje. Osvojio je bronzanu na 100 metara u slobodnom stilu i zlatnu medalju u 4x100 štafeta. Iako je veliki šampion, ostao je skroman, a malo ko zna da je 2019. godine prošao kroz jedan od najtežih perioda u životu, kada mu je otkriven tumor bubrega. Andrej je u emisiji "Kec na jedanaest" na televiziji K1, podelio svoju životnu priču.

"Godine 2019. dobio sam loše vesti. Bio sam na pregledu koji svi reprezentativci moraju da obave dva puta godišnje. Na svu sreću, na ultrazvuku su mi otkrili promenu na bubregu i predložili da je dalje istražim. Pošto sam imao Svetsko prvenstvo te godine, nismo mislili da je toliko ozbiljno, pa smo to malo gurnuli sa strane. Po završetku SP-a, otputovao sam u Ameriku gde smo obavili dodatna ispitivanja i konsultacije. Otkrio sam da imam tumor na bubregu. Rekli su mi da nije ništa strašno i da mi život nije ugrožen, ali da bi bilo najbolje da se što pre odstrani", ispričao je Andrej i nastavio:

Andrej Barna
foto: Profimedia

"Univerzitet mi je pružio podršku i organizovali su operaciju na najmoderniji način, uz korišćenje robotske asistencije. Oporavak je bukvalno trajao samo mesec dana, imao sam male rezove i mogao sam brzo da se vratim normalnom životu. Tokom celog tog procesa nisam imao nikakve poteškoće i samo sam razmišljao o tome kako da se što bolje oporavim i pripremim za nastavak svoje karijere", istakao je Andrej.

"To je bila 2019. godina, a 2020. je trebalo da se održe Olimpijske igre. Tada sam samo razmišljao kako da se što bolje pripremim. Nisam puno razmišljao o tome šta se događalo u tom trenutku, nego sam se fokusirao na pozitivne stvari koje su mi pomogle da se što bolje oporavim i pripremim za predstojeću sezonu", rekao je Andrej Barna i otkrio da je njegov brat Filip Barna, košarkaš Spartaka sa kojim je osvojio ABA 2 ligu.

"Bio je proglašen za MVP-a ABA 2 lige. Morao je da se probija kroz ceo svoj život sam i nije imao neku veliku podršku nekih spoljnih faktora. Sam se izborio za sve i jako je lepo gledati kako napreduje u karijeri", dodao je i otkrio svoja očekivanja na Olimpijskim igrama:

"Nastupam u 100 metara slobodnim stilom, štafeti 4x100 metara i 50 metara kraul. Voleo bih da se domognem finala u slobodnom stilu i štafeti, a da dođem do polufinala u kraulu. Videćemo kako će sve ispasti. Deveti sam bio u Tokiju, a sada bih voleo da dođem do finala. Videćemo šta će biti dalje", istakao je Andrej Barna.

05:40

KAKO SE DOBIJA RAK GRLIĆA MATERICE! Zakić otkrila: Ne nastaje preko noći, potrebno je 5 do 10 godina da bi nastao

(Espreso/MONDO/T.V./Prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.