AMERIKANKA OTKRILA ZAŠTO NIKAD NE BI ŽIVELA U HRVATSKOJ, PA DODALA ZAŠTO ONI NISU NORMALNI: Reči odjekuju u ušima
Amerikanka o Hrvatskoj, Foto: Printscreen/Tiktok/madsabroadž

pažnja

AMERIKANKA OTKRILA ZAŠTO NIKAD NE BI ŽIVELA U HRVATSKOJ, PA DODALA ZAŠTO ONI NISU NORMALNI: Reči odjekuju u ušima

Ona na samom početku videa ističe da se svaki put u Hrvatskoj osećala ili "najzdravije ikada ili potpuno nezdravo"

Objavljeno:

Devojka iz Amerike koja je na društvenoj mreži TikTok upisana pod imenom "madsabroad" često putuje i objavljuje video-snimke u kojima govori svoje impresije o gradovima i držaama koje je posetila. Ona je, kako otkriva, dve godine živela u Hrvatskoj, tačije Splitu, te je sa svojim pratiocima podelila svoje mišljenje o našim komšijama.

Ona na samom početku videa ističe da se svaki put u Hrvatskoj osećala ili "najzdravije ikada ili potpuno nezdravo"

"Iako je "party scena" ovde poprilično živa, lako se može pristupiti prirodnom okruženju, a Hrvati su jako zdrav i u treningu narod što vas i te kako motiviše da pazite na liniju", kaže ona.

Kaže da je veoma teško pronaći stan u Splitu u kom možete živeti tokom cele godine.

@madsabroad Unhinged aspects of living in the European party hotspot of Split, Croatia 🇭🇷 NOTE: these are my experiences as a foreigner who’s been here for 5 summers (as well as one very long winter) and do not necessarily reflect the lifestyle of local residents. Croatia has one of the worst ratios of living costs to salaries and Split is an especially difficult place to get by. #splitcroatia #livingineurope #traveleurope #croatia #hrvatska #balkan #european #eurosummer ♬ LINGER X PAPER PLANES - Allison Keeley

"Vlada tenzija kada su u pitanju nekretnine jer plate Hrvata nisu u skladu sa cenama. Opijanje je prihvatljivo u bilo koje doba dana. Neki dan sam bila u jutarnjoj šetnji da vidim izlazak sunca, a onda sam srela grupu starijih muškaraca kako piju pivo u šest ujutro na lokalnom okupljanju", nastavlja ona.

Ova devojka kaže da je primetila i pregršt grafika koji su posvećeni klubu Hajduk.

"Lokalac mi je objasnio da to ima veze sa fudbalom, sever se odnosi na Zagreb, a jug na Dalmaciju. To mi je pojasnilo zašto viđam brojne reference na ovu temu po gradu. Split je takođe jako dramatičan, nikada nisam srela ljude koji se toliko ponašaju kao deca, posebno kada je u pitanju turizam. Ponekad su u pitanju manje ozbiljne stvari poput tračeva, a ponekad mafijaške teme. To je razlog zbog kog sam odlučila da neću živeti u Splitu", zaključila je.

01:44

IMATE NOVAKOV SUVENIR? Jedna Amerikanka zgrnula bogatstvo, njegove stvari MERE SE SA ŠEST CIFARA! Brajović: Đoković je darežljiv

(Espreso/Blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.