HRANIMO SE KO NA DVORU
LIČNI KUVAR PRINCEZE DAJANE OTKRIO ŠTA JE JELA 3 PUTA NEDELJNO: Košta samo 300 dinara, a SRBI ga tamane kao ludi
Lični kuvar princeze Dajane, Daren Mek Grejdi, otkrio je na svom kanalu kako je izgledalo kada je tek počeo da radi u Bakingemskoj palati, ali isto tako i kako je izgledao njegov prvi susret sa princezom.
Princeza Dajana nije bila ljubitelj mesa, a paprike punjene povrćem je obožavala.
On je bio njen lični kuvar, a ona je u tom trenutku pobedila bulimiju i vodila je računa da se hrani zdravo i kvalitetno. Njeno omiljeno jelo, koje je jela bar 3x nedeljno, bile su punjene paprike.
Meso nije jela, ponekad je znala da prezalogaji jagnjetinu, pa zato nadev za punjene paprike nije sadržao meso.
To ne znači da nisu bile ukusne, a u nastvku teksta pročitajte kako se prave ove predivne punjene paprike. Sigurni smo da će vam se dopasti recept:
Sastojci:
- 1 paprika
- 1/2 tikvice
- 1 šaka pirinča
- 2 pečurke
- 2 kašike ljutog paradajz sosa
- malo mocarele
- malo parmezna
Priprema:
Papriku isecite na pola i očistite. Nauljite je sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu da se ispeče. U međuvremenu napravite fil od povrća.
U tiganju propržite tikvice koje ste iseckali na kockice, dodajte malo pečuraka isečenih na listiće i sipajte paradajz sos. Posle par minuta dodajte malo parmezana, mocarele i skuvanog pirinča.
Kada su paprike gotove napunite ih filom i pospite odozgo još malo parmezana. Stavite u rernu samo da se malo zapeče. Služite tako što ćete na tanjir sipati malo ljutog paradajz sosa i preko stavite papriku.
Bonus video:
(Espreso/T.M./Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!