recept
SOČNO I HRSKAVO PILEĆE BELO MESO U SLANINI: Na prvi pogled polazi voda na usta, a ukus je fenomenaerlan
Mekana piletina umotana u hrskavu slaninu je kreativan način da pripremite belo meso i uživate u spoju ovih ukusa
Pileće belo meso umotano u slaninu je odlična za glavni obrok i možete da je servirate sa belim lukom i pire krompirom, ili sa boranijom, limunom i orasima. U ovom receptu umotano meso se uvalja u začine, a potom peče.
Ako volite da eksperimentišete, možda ćete želeti da napravite i piletinu Kijev. Evo i kako se pravi pileće belo meso umotano u slaninu!
Sastojci:
30 g smeđeg šećera
1,1/2 kašičica paprike
1 kašičica luka u prahu
1/2 kašičice soli
1/4 kašičice bibera
680 g pilećeg belog mesa bez kostiju i kože, isečeno na 4 komada
8 traka slanine
Recept za pileće belo meso umotanu u slaninu:
Zagrejte rernu na 190°. U maloj činiji pomešajte šećer, papriku u prahu, luk u prahu, so i biber. Natrljajte polovinu mešavine začina preko piletine. Umotajte svaki komad belog mesa sa 2 trake slanine i zavucite krajeve ispod. Svaki umotani komad dobro uvaljajte u preostalu mešavinu začina.
Stavite rešetku na pleh za pečenje obložen folijom i ubacite piletinu na rešetku. Pecite dok slanina ne postane hrskava, 30-35 minuta. Izvadite i uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!