OVI PSI NISU PRIVRŽENI LJUDIMA, NE VOLE DA SE MAZE: Vlasnici se često POKAJU kada ih kupe
Pas, Foto: TAO Images Limited / Alamy / Profimedia

ljubimci

OVI PSI NISU PRIVRŽENI LJUDIMA, NE VOLE DA SE MAZE: Vlasnici se često POKAJU kada ih kupe

Avganistanski psi su elegantni psi koji imaju prelepu dugu dlaku

Objavljeno:

Mnogi psi vole da se maze i žele da provedu svaki trenutak sa svojim vlasnicima, ali to nije uvek slučaj. Neke rase su izuzetno lojalne svojim porodicama, ali to ne znači da uživaju u fizičkom kontaktu i igri sa svojim vlasnicima. Ove rase su poznate po svojoj samostalnosti i zatvorenosti, zbog čega se ne preporučuju osobama koje traže psa kojeg satima mogu da maze.

Ispod je lista od sedam rasa koje nisu mnogo privržene ljudima, kako ih je naveo The Scotsman. Važno je napomenuti da se mnoge od ovih rasa ne preporučuju početnicima jer mogu biti agresivne, prenosi Index.hr.

Avganistanski hrt

Avganistanski psi su elegantni psi koji imaju prelepu dugu dlaku. Ranije su se uzgajali u lovne svrhe, zbog čega su veoma selektivni kada biraju kome da posvete pažnju. Obično se vezuju samo za jednu osobu kojoj su posebno posvećeni, a druge ignorišu.

Shiba inu

Šiba Inu je jedna od najpopularnijih japanskih rasa pasa. Ovi psi su poznati po svojoj lojalnosti, ali to ne znači da uživaju u maženju. Poput mačaka, sami će prići svojim vlasnicima kada požele pažnju. Zbog svoje nezavisne prirode i agresivnosti prema drugim psima, šibe najviše uživaju u sopstvenom društvu.

Basenji

Zbog svoje nezavisnosti, basenji podsećaju mnoge ljubitelje pasa na mačke. Ovi psi ne vole da pokazuju ljubav, ni prema svojim vlasnicima ni prema strancima. Veoma su aktivni i umesto maženja preferiraju fizičke aktivnosti poput trčanja.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.