recept
NAJUKUSNIJI MAĐARSKI SLANI ROLAT KOJI SE NE PEČE: Spas za vrele dane, izdašan obrok koji ćete na brzinu napraviti
Savršeno ukusno i dekorativno predjelo, koje se lako sprema
Vreli dani su pred nama, pa se retko ko hvata ozbiljnog kuvanja, a pogotovo paljenja rerne. Zato vam donosimo recept za brz i ukusan slani rolat koji se ne peče, a pored prvobitne namene za predjelo, možete ga jesti kao obrok, bilo večeru ili doručak. Slani rolati mogu biti dobar izbor za lake i brze obroke po letnjim danima.
Potrebno je:
- 450 gr mešanog povrća za rusku salatu;
- 5 krompira-250g;
- 4-5 barenih jaja;
- sok od 1 limuna;
- 6 kasika majoneza;
- 2-3 kašike pavlake;
- 30 gr želatina;
- so i biber;
Priprema:
Skuvajte jaja, kao i povrće za rusku salatu. Krompir koji ste prethodno skuvali pod korom, oljuštite, pa iseckajte sitno.
Kada se zamrznuto povrće skuva, procedite ga i odvojite 100 mililitara vode iz tog povrća. U toj vodi rastvorite tri kesice želatina. U povrće dodajte krompir. Zatim iscedite limun i prelijte taj sok preko povrća. Izmešajte. Dodajte so i biber.
Oljuštite kuvana jaja, ali ih ne secite. Sjedinite pavlaku sa majonezom. Želatinu dodajte par kašika pavlake i majoneza, pa preručite u povrće sa krompirom. Dodajte i pavlaku i majonez. Zatim manji kalup napunite smesom. A onda stavite barena jaja, pa preko ostatak smese.
Sve stavite u frižider da se stegne pa isecite i servirajte.
Bonus video:
(Espreso/T.M./direktno)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!