VIDEO
LEPA NINA SENIČAR PODELILA RECEPT ZA GIBANICU: Sprema SRPSKI specijalitet na TRADICIONALAN način, svet poludeo
Gibanica je pita koja je veoma popularna na našim prostorima i vrlo rado viđen gost na trpezi. Svaka domaćica ima svoj način na koji priprema gibanicu, pa i naša manekenka i glumica Nina Seničar.
Lepa Srpkinja je na svom "Instagram" profilu na kom je prati skoro 300.000 ljudi, pokazala kako pravi ovaj sprski specijalitet, a video je za samo dva dana prikupio 138.000 pregleda.
Ona je sastojke i način pripreme napisala i na engleskom i na srpskom da bi i njeni pratioci iz inostranstva mogli da uživaju u ukusnoj gibanici.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 3 jajeta + 1 za premazivanje
- 10 gr soli
- 500 gr sira
- 400 ml jogurta
- 50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Dve kore odvojite za dno pleha. Ostatak kora iscepkajte ili ih isecite na kockice.
Umutite tri jaja, dodate so, ulje, jogurt i sir i sve sjedinite. Dodate iscepkane kore u smesu i dobro promešajte.
Pleh premažite sa dve kašike ulja i stavite dve kore jednu preko druge, a onda na te dve kore sipate celu smesu. Sve to “zatvorite” sa donjim korama, premažite jajetom i pospete susamom ukoliko ga volite.
Pecite 35 minuta na 220 stepeni.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Blic Žena Tamara Ilić / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!