OVA BOSANKA IMA 80 GODINA I RAK, A ĆERKE SU JE IZBACILE IZ KUĆE ZBOG OVOGA: "Prodane duše, kad su me ISKORISTILE.."
Rajka Lekić, Foto: Printscreen/Youtube/ALEN AVDIĆ

UŽAS

OVA BOSANKA IMA 80 GODINA I RAK, A ĆERKE SU JE IZBACILE IZ KUĆE ZBOG OVOGA: "Prodane duše, kad su me ISKORISTILE.."

Prema njenim rečima, majka je umrla u njenoj kući, ali se sestrama ostalo sve što je pripadalo.

Objavljeno:

Priča Rajke Lekić iz Donjeg Vakufa koja ima 80 godina, već mesecima je viralna na internetu, a i oni koji su je pročitali ili poslušali jednom, iznova i iznova ponovo slušaju njene reči koje tope i najtvrđa srca. Ona je pored teškog života uspela da uvek ima dovoljno za sebe i ostane čistog srca.

"Ima pokvarenih duša. U mene je majka imala nas pet, njoj su sin od osam godina i otac umrli u jednom danu, a u jednom danu su se i sahranili. Ona je tako ostala sa nama, patila se i kada je postala nemoćna, imala je 7.500 maraka (oko 400.000 dinara)", rekla je Rajka na samom početku.

Loš odnos sa sestrama

Kako ističe, njene sestre su uzele majku pod svoje, a novac zadržale. Međutim, majku su posle samo mesec dana isterale, a izgovor im je bio da "moraju da okreče kuću". Tada su je Rajkina deca pronašla na ulici i pomogla joj.

"Kada sam došla sa posla, zatekla sam majku kako plače i govori mi da su je isterale iz kuće, ali da nije mogla domah da dođe jer nije imao ko da joj ponese torbu sa stvarima", prisetila se Rajka i otkrila da je njena majka počela da živi sa njom i njenom porodicom.

Prema njenim rečima, majka je umrla u njenoj kući, ali se sestrama ostalo sve što je pripadalo.

"Ostavila je kod njih dve krave, dvoje teladi i te pare, 13 ovaca, a kada su sve iskoristile stavile su je u dom, eto kakvih duša ima", rekla je ona o svojim sestrama.

Sve radi sama

Nažalost, iako je ceo život pazila o drugima, Rajki danas nema ko da pomogne.

"Ako ne ustaneš, neće ti niko doneti", kaže Rajka i dodaje kako sama mora da čuva jariće i radi sve po kući.

Iako ima zdravstvene probleme i dosta godina, Rajka drži oko 30 koza, a čuva ih već 20 godina.

"Imam herpes po leđima i kolenima, a ovde imam tumor", pokazala je Rajka i dodala:

"Držala sam i krave i bikove, ali sada nemam snage, moram da ustanem ujutru i da ih namirim, pa onda tek sebe", kaže ova hrabra đena.

Predeo u kom Rajka živi je veoma opasan, oko njene kuće, ali i komšijinih se kreću razne divlje životinje poput vukova i medveda.

"Neki čovek je pre neki dan udario medveda, a ima i pasa lutalica i svega, čak su i vukovi jednom čoveku pojeli oko 10 ovaca jer ih je ostavio same", naglašava.

Deca dolaze kad mogu i razume ih

Raka ima četvoro dece i svi su žive u Gradišci. Kaže da joj deca dolaze u posetu kada god mogu, jer su zauzeti poslom, ali ih razume jer i oni moraju da se bore za svoje porodice.

Srećom, tu su komšije koje joj nekada pokose livadu, a oni im zauzvrat da mleka ili mesa.

"Nema ovde puno pravoslavaca, uglavnom tu žive muslimani. Nema nikakve razlike među nama, ali ima nekih koji neće da dolaze drugima jer im ja dolazim u goste. Ja ne znam, ne mrzim nikoga, moja majka je odrasla sa muslimanima i ja sam, nisam ni ja kriva njima ni oni meni, ali eto", zaključila je Rajka.

03:37

EVROPA I SAD ĆE 2030. IMATI VIŠE BAKA I DEKA NEGO UNUČADI Stručnjaci analiziraju: Promene u Evropi poslednjih decenija ukazuju

(Espreso/blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.