DOKTOR SIMIĆ OTKRIO SIMPTOME KOJE DOVODE DO SMRTI AKO IH IGNORIŠETE: Prvo pogađa SRČANE BOLESNIKE, pazite se
dr Dragan Simić, Foto: Printscreen/TV Hepi

pažnja

DOKTOR SIMIĆ OTKRIO SIMPTOME KOJE DOVODE DO SMRTI AKO IH IGNORIŠETE: Prvo pogađa SRČANE BOLESNIKE, pazite se

"Važno je identifikovati visokorizične pacijente kako bi se preventivno delovalo i sprečio infarkt."

Objavljeno:

Prof. dr Dragan Simić, predsednik Udruženja kardiologa Srbije, istakao je gostujući na RTS-u da je važno da svi pacijenti sa srčanim oboljenjima tokom letnjih vrućina izbegavaju boravak na otvorenom, ili ako moraju biti napolju, da to čine što kraće uz redovno rashlađivanje i uvek sa sobom nose flašicu vode.

Takođe je preporučio redovne posete lekaru radi eventualne promene ili prilagođavanja terapije, naročito kod pacijenata sa hipertenzijom, čije se stanje može pogoršati tokom leta.

"Srbija se nalazi u vrhu zemalja po kardiovaskularnim bolestima, član je grupe zemalja sa visokim rizikom prema Evropskom udruženju kardiologa", napomenuo je prof. Simić. "Važno je identifikovati visokorizične pacijente kako bi se preventivno delovalo i sprečio infarkt."

Među visokorizične pacijente ubrajaju se osobe sa visokim krvnim pritiskom, pušači, gojazni, nedovoljno fizički aktivni, sa povišenim nivoom masti u krvi i pod stresom. Nasleđeni faktori takođe igraju značajnu ulogu. Profesor je naglasio važnost redovnih zdravstvenih pregleda nakon 35. ili 40. godine, uključujući posete kardiologu i prilagođavanje životnog stila.

02:33

DOKTOR OTKRIO ŠTA TREBA URADITI AKO DETE PROGUTA TVRD PREDMET! Pedijatar Milićević: U nekim slučajevima rešenje je samo OPERACIJA

(Espreso/Najžena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.