pažnja
KONAČNO OTKRIVENO KOJE BRAŠNO SE STAVLJA U ZAPRŠKU, OŠTRO ILI GLATKO: Svaka domaćica treba da zna, NE BRUKAJTE SE
Za pripremu dobre zaprške, važno je znati koje brašno koristiti i kako se sama zaprška sprema
Za pripremu dobre zaprške, važno je znati koje brašno koristiti i kako se sama zaprška sprema. Mnoge domaćice, često se pitaju koje brašno ide u zapršku.
Koje brašno odabrati – oštro ili glatko?
Glatko pšenično brašno najčešće se koristi u izradi dizanih testa (kiflica, hlebova, itd.) zbog svoje strukture koja testo čini glatkim.
Kako se pravi zaprška / Izvor: Youtube printscreen/Moja kuhinja Tanja
Oštro brašno samleveno je grublje od glatkog pa je ono savršen odabir za izradu zaprške za jelo ili čorbu.
Upravo zbog te grublje strukture, jelo će se zgusnuti mnogo bolje nego što bi se zgusnulo da je za pravljenje zaprške korišćeno glatko pšenično brašno.
(Espreso/srbija danas/prenela P.V)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!