KONAČNO OTKRIVENO KOJE BRAŠNO SE STAVLJA U ZAPRŠKU, OŠTRO ILI GLATKO: Svaka domaćica treba da zna, NE BRUKAJTE SE
Zaprška, Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

pažnja

KONAČNO OTKRIVENO KOJE BRAŠNO SE STAVLJA U ZAPRŠKU, OŠTRO ILI GLATKO: Svaka domaćica treba da zna, NE BRUKAJTE SE

Za pripremu dobre zaprške, važno je znati koje brašno koristiti i kako se sama zaprška sprema

Objavljeno:

Za pripremu dobre zaprške, važno je znati koje brašno koristiti i kako se sama zaprška sprema. Mnoge domaćice, često se pitaju koje brašno ide u zapršku.

Koje brašno odabrati – oštro ili glatko?

Sastojci, Brašno, Šećer
foto: Printscreen/Youtube/Radine Poslastice

Glatko pšenično brašno najčešće se koristi u izradi dizanih testa (kiflica, hlebova, itd.) zbog svoje strukture koja testo čini glatkim.

Kako se pravi zaprška / Izvor: Youtube printscreen/Moja kuhinja Tanja

Oštro brašno samleveno je grublje od glatkog pa je ono savršen odabir za izradu zaprške za jelo ili čorbu.

Upravo zbog te grublje strukture, jelo će se zgusnuti mnogo bolje nego što bi se zgusnulo da je za pravljenje zaprške korišćeno glatko pšenično brašno.

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/srbija danas/prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.