KAKO NAPRAVITI ZDRAVI SENDVIČ KOJI NE GOJI? Ove namirnice su lagane, a ZASITIĆE VAS, možete da JEDETE DO MILE VOLJE
Zdravi sendvič, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

morate znati

KAKO NAPRAVITI ZDRAVI SENDVIČ KOJI NE GOJI? Ove namirnice su lagane, a ZASITIĆE VAS, možete da JEDETE DO MILE VOLJE

Sendvič je često omiljeni obrok ili međuobrok za mnoge, a postoji širok spektar zdravih namirnica koje možete odabrati za njegovo pripremanje

Objavljeno:

Najdžel Denbaj, dijetetičar, preporučuje određene namirnice za sendviče kako bi se osigurala uravnotežena ishrana, ističući da će sendvič i dalje biti ukusan.

Jaja se izdvajaju kao najzdraviji izbor zbog svog bogatstva esencijalnim aminokiselinama i drugim važnim nutrijentima poput gvožđa i vitamina.

Sir se preporučuje kao izvor kalcijuma za zdrave kosti i zube, ali je važno izabrati vrstu sira sa manje soli i zasićenih masti.

Sendvič treba da bude od povrća, belog mesa ili lososa
Sendvič treba da bude od povrća, belog mesa ili lososafoto: Profimedia

Pileće belo meso se preporučuje kao izvor proteina, dok je junetina bogata gvožđem za održavanje dobrog zdravlja.

Riba, poput lososa, bogata je proteinima i omega-3 masnim kiselinama, čineći je dobrom opcijom za sendviče.

Takođe je važno dodati povrće u sendvič, ali ako se koristi samo povrće, preporučuje se dodavanje namaza sa proteinima poput humusa kako bi se održao osećaj sitosti.

Namirnice poput šunke, slanine i kobasica, koje su visoke u soli i mastima, treba izbegavati ili konzumirati umereno.

BONUS VIDEO:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.