OVU REČ NE SMETE REĆI DOK STE NA KRUZERU, AKO VAM PREĐE PREKO JEZIKA GOTOVI STE: Postoji razlog zašto je ZABRANJENA
Kruzer, Foto: AP

OBRATITE PAŽNJU

OVU REČ NE SMETE REĆI DOK STE NA KRUZERU, AKO VAM PREĐE PREKO JEZIKA GOTOVI STE: Postoji razlog zašto je ZABRANJENA

Korisnici su bili iznenađeni svime što im je otkrio

Objavljeno:

Po rečima jednog putnika s kruzera, postoji reč koju nikada ne smete da izgovorite dok ste na moru. Krstarenje može biti jedan od najluksuznijih načina putovanja.

Kao i u svakom letovalištu, postoje pravila kojih se gosti pridržavaju, ali jedan se čovek iznenadio kada je čuo do koje mere sežu pravila na krstarenju, piše LADBible.

Mark Sebastijan je na devetomesečnom krstarenju Royal dokumentirao svoje putovanje na TikToku, a pokazalo se da pravila idu i dalje od gašenja svetla do 22 sata i stišavanja buke.

Korisnici su bili iznenađeni svime što im je otkrio. Jedno od najvažnijih pravila od svih je ono koje je Mark nažalost naučio na teži način. Naime, jedna stvar o kojoj nikada ne biste trebalo da pričate dok ste na krstarenju je Titanik. To je čudno nepisano pravilo.

Kruzer
foto: Profimedia

Mark je u video-klipu rekao: ‘Ko je to znao? Ja nisam. Rekao sam celoj prostoriji ljudi koji su ručali da je naš brod samo 30 stopa duži od Titanika’. I, samo spominjanje broda očigledno je nateralo ljude da ostanu u neverici.

‘Kad sam to rekao, posuđe je počelo da pada, a svi su konobari odjednom zaćutali i gledali me’, dodao je. Mark nije znao što se događa, sve dok mu njegov prijatelj nije šapnuo na uvo. Ipak, kaže da nije mogao da zna da je zabranjeno pričati o Titaniku, ali da razume zašto to stvara nelagodu kod drugih.

Mark je u videu otkrio je da brodovi obično imaju svoje "kume" - konkretno onaj na kojem je bio kuma je bila Vupi Goldberg. Bila je čak i uramljena slika glumice.

Prema Cruise Criticu, kaže se da kuma broda donosi sreću i zaštitu brodu.

01:04

Najveći drveni brod u istoriji podvodne arheologije izvučen iz vode nakon 150 godina

(Espreso/Blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.