ĐEVREK PUNJEN SIROM POSTAO JE PRAVI HIT: Spremite ga za doručak ili večeru i uživajte u ukusu
Đevrek, Foto: Printscreen/YT/Home Cooking Adventure

recept

ĐEVREK PUNJEN SIROM POSTAO JE PRAVI HIT: Spremite ga za doručak ili večeru i uživajte u ukusu

Ako nikada niste probali sada je pravo vreme da napravite domaći đevrek, jer je recept jednostavan

Objavljeno:

Đevrek je testo koje se često kupuje, ali priprema je jednostavna i može svako da ga napravi. Umesite mekano testo i oblikujte krug, pa isepcite u rerni. Ali ovaj put umesto običnog đevreka ispecite sa sirom. Ukus je fantasičan, a može da se služi u bilo koje doba dana, kao obrok ili užina.

Sastojci:

Za testo:

440 g brašna

2 suvog kvasca ili 25 g svežeg

1 kašičica soli

1 kašika šećera

80 ml tople vode

180 ml toplog mleka

1 jaje

60 g putera

Đevrek
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKIST WOW

Za punjenje:

60 g putera

100 g čedar sira

Za premazivanje:

1 jaje

morska so

susam ili mak

Recept za đevrek punjen sirom:

U posudi pomešajte kvasac, toplu vodu i šećer. Lepo promešajte, pa ostavite da se kvasac aktivira nekih 10 minuta. Zatim dodajte prosejano brašno i so, toplo mleko, jaje i istopljen puter. Umesite testo, stavite u nauljenu posudu i pokrijte provdinom folijom. Ostavite da nadođe nekih sat vremena na toplom mestu. Prebacite testo na pobrašnjenu površinu i razvucite u pravougaonik dimenzija 40x30 cm. Dve trećine testa premažite sa 30 g putera sobne temeprature.

Preko pospite 50 g rendanog čedar sira. Preasvijte prvo čistu stranu testa do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Razvucite, pa premažite preostalim puterom isto 2/3 testa i pospite preostalim rednanim sirom. Ponovo preklopite testo na isti način, prvo čistim delom do sredine, pa preklopite drugom stranom testa. Ponovo razvucite, pa isecite na 8 traka. Svaku traku uvijte i spojite krajeve tako da dobijete krug sa šupljinom na sredini. Poređajte na pleh obložen pek papirom, pa pokrijte krpom i ostavite da nadođu nekih pola sata. Premažite umućenim jajetom i pospite solju i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.