DOKTOR ZUMIRAO JAGODE I ŠOKIRAO JAVNOST ONIM ŠTO SE U NJIMA NALAZI: Morate ih PRATI OVAKO ako želite da BUDU ČISTE
Jagoda, Foto: Instagram printscreen/doctortim.md

video

DOKTOR ZUMIRAO JAGODE I ŠOKIRAO JAVNOST ONIM ŠTO SE U NJIMA NALAZI: Morate ih PRATI OVAKO ako želite da BUDU ČISTE

Iako ovaj eksperiment deluje potpuno ludo, doktor je zumiranjem jagode pokazao šta se sve nalazi na njoj

Objavljeno:

Sezona je jagoda i, osim što su vrlo ukusne, dobre su i za zdravlje, tako da treba iskoristiti i uživati u njima dok ih ima u prodavnicama.

Ali, osim što pre jela treba dobro da ih operete, na Instagramu se pojavio snimak doktora interniste koji pokazuju zašto bi bilo dobro i da ih adekvatno operete pre jela.

Naime, doktor interne medicine Tim, pokazao je šta se sve nalazi na jagodama zumiranjem iste.

Brojni pesticidi i mikroorganizmi koji hodaju po njoj zgrozili su sve u komentarima. On je naveo da je veoma bitno pravilno pranje, za koje nije siguran da mnogi znaju kako se izvodi.

Jagode
foto: RINA

On je detaljno objasnio kako je potrebno oprati ovo voće pre jela.

Isprati jagode

Potopiti u 1 šolju destilovanog belog sirćeta + 3 šolje filtrirane vode (najmanje 10 minuta) - kiselost sirćeta pomaže u uklanjanju mikroorganizama i nekih pesticida, ali ne svih.

Dodajte sodu bikarbonu (2 kašičice) da biste formirali CO2 mehuriće. Neki ljudi direktno kombinuju sodu bikarbonu pre potapanja u sirće što odmah neutrališe kiselo/bazno rastvor, praktično praveći vodu i CO2 mehuriće. Ovo zaista ne pomaže toliko (osim mehurića koji mogu pomoći u uklanjanju prljavštine).

Ostavite da proključa nekoliko minuta, zatim isperite vodom

Ocedite i osušite voće pre nego što ga stavite u fioku za voće u frižideru

- Ovaj proces omogućio je da moje voće duže traje, sprečavajući pojavu plesni! Neka istraživanja su pokazala kako potapanje u sodu bikarbonu i vodu takođe pomaže u uklanjanju pesticida (neki, ne svi), neki tvrde da je čak bolje od potapanja u sirće, ali ne pomaže toliko s mikroorganizmima. Pretpostavljam da biste mogli prvo potopiti u sirće/vodu, a zatim u sodu bikarbonu/vodu, ali to oduzima puno vremena - rekao je u svom videu doktor Tim.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.