PLAZMA MAK TORTA SADA I SA ŠUMSKIM VOĆEM: Sočna i mirisna, a GOTOVA ZA SVEGA 15 MINUTA - poći će vam voda na usta
Mak torta sa šumskim voćem, Foto: Printscreen / Instagram / detaljzivota

VIDEO

PLAZMA MAK TORTA SADA I SA ŠUMSKIM VOĆEM: Sočna i mirisna, a GOTOVA ZA SVEGA 15 MINUTA - poći će vam voda na usta

Uživajte u svakom zalogaju ovog predivnog kolača!

Objavljeno:

Plazma mak torta sa dodatkom šumskog voća predstavlja pravi kulinarski hit! Nastao je u kuhinji kulinarske blogerke Renate Rakočević iz Podgorice koja stoji iza stranice detaljzivota.

Dodavanje šumskog voća u ovaj klasični recept podiže viralni recept za tortu s makom i belom čokoladom na potpuno novi nivo, čineći ga savršenim desertom za sve prilike. Priprema je jednostavna i brza, a rezultat je neverovatan.

Iako torta izgleda kao da zahteva puno truda i vremena, zapravo je možete pripremiti za svega 15 minuta. Idealan je izbor za sve one koji žele da impresioniraju goste ukusnim i atraktivnim desertom bez mnogo muke.

Plazma mak torta sa šumskim voćem je savršen izbor za sve koji žele ukusan i atraktivan desert koji se brzo i lako priprema.

Vreme pripreme:

15-20 minuta plus hlađenje

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog maka
  • 150 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 4 kašike griza
  • 600 ml mleka
  • 150 g putera
  • 350 g mlevenog plazma keksa

Za voćni fil:

  • 450 g smrznutog šumskog voća ili malina
  • 2 kašike gustina
  • 1/2 limuna
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 2 kašike šećera (ako volite slađe)
  • Za preliv:
  • 150 g bele čokolade
  • 80 ml slatke pavlake
Glavni sastojak ove torte je mak
Glavni sastojak ove torte je makfoto: Printscreen YouTube/Home Made Recipes

Priprema:

1. U šerpu sipajte mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko. Stavite na vatru da prokuva.

2. Kada prokuva, mešajte dok se smesa ne zgusne (nakon par minuta).

3. Dodajte puter u vruću smesu i mešajtedok se ne rastopi.

4. Dodati mleveni keks i sjediniti smesu.

5. Utapkajte smesu u kalup prečnika 24 cm ili 20x30 cm i odložite u frižider.

6. Stavite voće u šerpu. Kada se odmrzne i ispusti sok, dodajte sok od limuna, šećer i gustin.

7. Mešajte dok se smesa ne zgusne kao džem.

8. U šerpu stavite slatku pavlaku da se zagreje ali ne i da proključa.

9. Dodajte kockice bele čokolade u zagrejanu pavlaku, sklonite s vatre, sačekajte par minuta, zatim mešajte dok se ne sjedini.

10. Prelijte preko torte i ostavite u frižideru da se stegne.

BONUS VIDEO:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso / 24 sedam / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.