DA LI ZNATE ZAŠTO VAM PAS NAMIGUJE? Ovo su 3 ŠOKANTNA RAZLOGA, želi da vam POŠALJE PORUKU, bolje ćete ga razumeti
Pas koji namiguje, Foto: Profimedia

MORATE ZNATI

DA LI ZNATE ZAŠTO VAM PAS NAMIGUJE? Ovo su 3 ŠOKANTNA RAZLOGA, želi da vam POŠALJE PORUKU, bolje ćete ga razumeti

Postoji nekoliko razloga zašto psi namiguju - to mogu biti "signali" vašeg psa koje ne bi trebalo ignorisati

Objavljeno:

Studije pokazuju da su psi usklađeni sa svojim porodicama – oni shvataju sve vrste aspekata našeg ponašanja i obraćaju pažnju na naše znakove. Pa zašto psi namiguju?

Megan Konrad, veterinarski konsultant u Hello Ralphie Veterinari Services, kaže za Dailipavs.com da je namigivanje često namerno ponašanje sa različitim značenjima – ali iza toga mogu biti i neki zdravstveni razlozi.

Zašto psi naginju glavu kada im nešto govorite?

U zavisnosti od situacije, namigivanje psa možete protumačiti na mnogo načina.

Namigivanje može biti znak naklonosti, da je pas miran, da traži pažnju ili možda oponaša svog vlasnika ako je to radnja koju često rade“, kaže Konrad.

„Namigivanje može biti znak naklonosti, da je pas miran, da traži pažnju ili možda oponaša svog vlasnika ako je to radnja koju često rade“,
„Namigivanje može biti znak naklonosti, da je pas miran, da traži pažnju ili možda oponaša svog vlasnika ako je to radnja koju često rade“, foto: Profimedia

Vaš pas se takođe možda samo prijavljuje sa vama sa druge strane kauča svojim razigranim namigovanjima. Ako pokušavate da dešifrujete šta znači kada vaš pas namiguje, obratite pažnju i na govor tela. Ako im je rep podignut, a uši uspravne, to znači da pokazuju interesovanje ili traže pažnju.

Namigivanje, treptanje, oblizivanje usana i spuštanje glave i ušiju dodatni su načini na koje štenci daju vama i drugim psima do znanja da su voljni da sarađuju.

Međutim, često namigivanje, posebno istim okom, može biti znak da nešto nije u redu. Psi mogu imati tendenciju da više puta zatvaraju oči ako osećaju bol, osetljivost na svetlost ili nelagodnost. I, baš kao i ljudi, psi namiguju ili trepću kada dođu u kontakt sa prašinom, prljavštinom ili dlakom, lprenosi Klix.ba.

Drugi razlozi zbog kojih psi namiguju su simptomi infekcije oka.

„Ako primetite iscedak, pojačano ili nevoljno treptanje, crvenilo u ili oko oka ili bilo kakvu povredu, odmah zakažite pregled kod veterinara“, kaže Konrad.

Takođe, uzrok čestog namigivanja i treptanja je entropija, genetsko stanje koje se često uspešno koriguje operacijom.

BONUS VIDEO:

03:05

ISKUSNI DRESER OTKRIVA KAKO REAGOVATI KAD VAS PAS NAPADNE! Pripitomio AGRESIVNU dogu od 70 KG mišića koja je bila na CRNOJ LISTI

(Espreso / N1 / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.