recept
PRAVA DOMAĆA PICA KAKVU SRBI NAJVIŠE VOLE: Bogat ukus koji osvaja na PRVI ZALOGAJ
Tajna mekanog testa je u ovakvoj pripremi
Retko ko može da odoli domaćem testu za picu, a kada se testo preklopi i u nadev stave Neoplanta budimska kobasica i Neoplanta Delikates Naška šunka onda govorimo o pravom domaćinskom ukusu!
Sastojci
ZA TESTO
brašno 300 g
voda 250 ml
kvasac 1/4 kocke
šećer 1 kašičica
so 1/2 kašičice
ulje 4-5 kašika
ZA NADEV
kobasica200 g
Neoplanta Delikates masline50 g
šampinjoni100 g
kačkavalj150 g
ljuta papričicapo ukusu
paradajz sos za picu2-3 kašike
Kako pripremiti
U mlaku vodu rastvorite kvasac i ravnu kašicicu šećera. Ostavite 10 minuta. U to dodajte malo soli, ulja i brašno, pa zamesite glatko testo. Napravite jufkicu i ostavite da odmori pola sata. Kada testo naraste, jufku razvucite u krug ravnomerne debljine. Pleh ili podmazati ili obložiti papirom za pečenje. Preko testa nanesite kečap, pa narendajte oko kačkavalj.
Potom poslažite prvo slajseve šunke, preko stavite seckane masline, šampinjone sečene na listiće i po želji tanke kolutove ljute papričice. Odozgo poslažite kolutove kobasice. Pecite oko 20 minuta u rerni već zagrejanoj na maksimalnu temperaturu rerne.
Bonus video:
(Espreso/Blic žena/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!