AKO VIDITE OVO NA LOSOSU NIKAKO GA NE KUPUJTE: To znači da NIJE SVEŽ i da će se BRZO POKVARITI
Losos, Foto: Printscreen/youtube/AlleRezepte

pažnja

AKO VIDITE OVO NA LOSOSU NIKAKO GA NE KUPUJTE: To znači da NIJE SVEŽ i da će se BRZO POKVARITI

Obratite pažnju prilikom kupovine, ne ignorišite jasne znake da meso nije ispravno

Objavljeno:

Kupovina sveže ribe može biti izazov, posebno kada je u pitanju prepoznavanje znakova kvarenja. Iako riba može izgledati prolazno, loš miris može biti prvi znak da nešto nije u redu. Evo nekoliko ključnih pokazatelja svežine lososa koje bi trebalo da znate.

Boja lososa

Svež i siguran losos treba da ima ružičastu boju. Ako primetite bilo kakve znakove promene boje ili suvoće, to može biti znak da riba nije više sveža. Losos koji je izgubio svoju živahnu boju verovatno je počeo da se kvari.

Tekstura i vlažnost

Budite oprezni zbog znakova poput ljigavih ostataka ili rasta buđi na koži ribe. Ovi znakovi mogu ukazivati na to da je riba stajala predugo i da nije bezbedna za konzumaciju. Obratite pažnju na lepljive, mlečno-bele ostatke, posebno u blizini ili oko škrga, jer to može biti indikacija bakterijskog rasta.

Losos
foto: Printscreen/Youtube/CooKing1

Izgled očiju

Proverite oči lososa da li ima znakova zamagljenja. Svež losos treba da ima jasne i svetle oči. Zamagljene ili mutne oči su često znak da riba nije sveža.

Miris

Miris je često najpouzdaniji indikator svežine ribe. Ako riba ima neprijatan ili jak miris, verovatno nije sveža. Svež losos treba da ima blagi, prijatan miris morske vode, a ne jak ili neprijatan miris.

Zaključak

Prepoznavanje svežine lososa može biti ključno za osiguranje zdravlja i sigurnosti prilikom konzumacije ribe. Obratite pažnju na boju, teksturu, izgled očiju i miris kako biste bili sigurni da kupujete svež proizvod. Ne zanemarujte vizuelne znakove kvarenja, jer oni mogu biti ključni za vašu sigurnost.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.