NAPRAVITE TIRAMISU SLADOLED KOD KUĆE KOJI ĆE SVI OBOŽAVATI: Laka priprema i NEODOLJIV ukus, idealan za VRELE DANE
Tiramisu sladoled, Foto: Printscreen Instagram-kikiyul

recept

NAPRAVITE TIRAMISU SLADOLED KOD KUĆE KOJI ĆE SVI OBOŽAVATI: Laka priprema i NEODOLJIV ukus, idealan za VRELE DANE

Klasična italijanska poslastica moderno upakovana

Objavljeno:

Ovaj recept pretvara tiramisu, omiljeni italijanski desert, u hladnu, kremastu poslasticu koja će vam ulepšati dan. Tradicionalni tiramisu sastoji se od keksa natopljenog espresom i alkoholom, premazanih mešavinom šlaga, žumanca i maskarponea i posutih kakaom. To je impresivan završetak svake večere.

Kada je vruće i želite nešto modernije, probajte tiramisu sladoled na štapiću. Ovaj recept koristi samo šest sastojaka i jednostavan je za pripremu. Sve što vam treba je maskarpone sir, šećer, šlag, espreso, rum, ekstrakt vanile i crna čokolada. Zamrznite sladolede i prelijte ih otopljenom čokoladom ili pospite čokoladom u prahu.

Sastojci:

kašika instant kafe

225 g maskarponea sira

trećina šolje šećera

šolja krem šlaga

kašika ruma

kašičica ekstrakta vanile

55 g crne čokolade

Sladoled
foto: Printscreen / Youtube / Hanuma kocht - Hanumina kuhinja

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte trećinu šolje ključale vode i instant kafe. Pustite da se potpuno ohladi, oko 20 minuta.

Maskarpone i šećer umutite električnim mikserom na maloj brzini dok ne postane glatko, oko 30 sekundi. Dodajte šlag krem, mešajući dok se šećer ne rastvori i smesa postane svetla, oko minut.

Ubacite šolju i po mešavine sira u mešavinu espresa, umešajte rum i ekstrakt vanile. Stavite mešavinu sira i espresa u veliku plastičnu posudu i zatvorite. Uradite isto sa uobičajenom mešavinom sira.

Sipajte mešavinu sira i espresa u 10 kalupa za sladoled (90 ml), popunjavajući svaki 2/3. Nežno udarite kalupima po radnoj površini nekoliko puta da biste uklonili mehuriće vazduha.

Sipajte običnu mešavinu sira ravnomerno na mešavinu espresa. Ponovo lupkajte kalupima po površini da biste uklonili mehuriće vazduha. Ubacite štapić za sladoled u sredinu svakog kalupa. Zamrznite dok se sladoled potpuno ne zamrzne, potrebno mu je od 6-48 sati.

Otopite čokoladu na šporetu ili u mikrotalasnoj pećnici, ostavite da se ohladi. Izvadite sladolede iz zamrzivača i brzo uronite dno kalupa u toplu vodu. Pažljivo izvadite sladolede iz kalupa i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Viljuškom prelijte otopljenu čokoladu preko sladoleda. Zamrznite dok se čokolada ne stvrdne, oko 10 minuta.

Uživajte u ovoj modernoj verziji klasičnog italijanskog deserta koji će vas osvežiti u toplim danima!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.