OVA ŽENA SA SLIKE JE JEDNA OD NAJSVIREPIJIH UBICA: Namamila MUŽA na INTIMAN ODNOS, pa ga ZAKLALA, LEŠ SAKRILA U...
Fiona Bil, Foto: NORTHAMPTONSHIRE POLICE/PLANET / Planet / Profimedia

jezivo

OVA ŽENA SA SLIKE JE JEDNA OD NAJSVIREPIJIH UBICA: Namamila MUŽA na INTIMAN ODNOS, pa ga ZAKLALA, LEŠ SAKRILA U...

Naime, nekad poštovana učiteljica namamila je Nikolasa u krevet pod izgovorom da će imati intimni odnos, a onda mu je stavila povez preko očiju i - prerezala vrat.

Objavljeno: 07:37h

Fiona Bil bila je poštovana učiteljica u osnovnoj školi i, iako se svima činila kao smerna i mirna, posvećena suprugu Nikolasu Bilingemu, kući i poslu, danas je obeležena kao jedan od najsvirepijih ubica u Velikoj Britaniji. Žrtva njenog devijatnog uma bio je upravo onaj kog je navodno najviše volela. Nikolas.

Nikolas Bilingem imao je tek 42 godine kada je doslovno zaklan u bračnom krevetu. Fiona je bila pet godina starija i imala je mentalne probleme - koji do tada nisu bili znani ni porodici, ni prijateljima, a ni stradalom partneru. Možda su i postojali signali, ali niko nije obratio pažnju - dok nije bilo kasno. Ubistvo je bilo svirepo.

Naime, nekad poštovana učiteljica namamila je Nikolasa u krevet pod izgovorom da će imati intimni odnos, a onda mu je stavila povez preko očiju i - prerezala vrat.

Sve se desilo u njihovoj kući u Nortemptonu 2021. godine. Fiona je telo zakopala u svom dvorištu, a onda koristila njegov mobilni telefon da šalje poruke prijateljima i mami, kako bi 'prikrila tragove' o njegovom ubistvu.

Iscenirala prevaru i iznenadan odlazak sa drugom ženom

Fiona Bil
foto: NORTHAMPTONSHIRE POLICE/PLANET / Planet / Profimedia

Osmislila je čitav scenario, a priču je plela oko navodne preljube i bekstva sa drugom ženom. U takvoj priči ona je bila žrtva. Čak je bez griže savesti odlazila kod njegove mame, a svoje svekrve, na kafu ili piće.

Policija je pronašla mumificirano telo Bilingama u improvizovanoj grobnici u bašti bračnog para četiri meseca nakon što je ubijen, sa maskom za oči, dok su Fionu pronašli teško povređenu u kupatilu u kući koju je iznajmila u Lejk Distriktu - i to nakon što su je pozvali na saslušanje. Pokušala je da izvrši samoubistvo pre nego što je policija uhvati.

Spasena je, uhapšena i - priznala je ubistvo. Ipak, ono što je dodatno zaledilo krv u žilama jeste njen dnevnik, gde su nadležni organi otkrili postojanje Fioninog alter ega po imenu "Lala22" i do detalja isplaniran zločin.

Jezivi zapisi iz dvevnika

Fiona Bil
foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

"Te noći sam sve isplanirala. Pravila Kovida su značila da imam zagarantovan desetodnevni period izolacije zbog pozitivnog testa. Pozvala sam direktora u ponedeljak i rekla da smo (Nikolas i ja) bili pozitivni na koronu i da osećamo simptome. On je otišao na posao. "Lala22" je pušila i planirala. Pravila sam planove toliko puta ranije. Kupala sam se. Napravila sam kupku da podstaknem želju za intimnim odnosima posle", piše u dnevniku.

Dalje je opisala detalje ubistva.

"Dok sam bila u kadi držala sam nož u džepu bedemantila, a zatim sam ga sakrila u fioku pored kreveta. Ponela sam i dleto, kesu za đubre i vezice za kablove", moglo se pročitati dalje.

Policija je tu saznala da ga je naterala da nosi masku za oči, nakon čega ga je ubila, poručila sredstva za čišćenje i novi dušek, a onda u bašti sahranila supruga i, barem je mislila tako, obrisala tragove sa mesta zločina.

Priznala da se kaje

Fiona je osuđena na doživotnu robiju, a tri godine nakon ubistva na saslušanju ju je sudija pitao da li se kaje. Njen odgovor šokirao je mnoge.

"Da li se kajem zbog onoga što sam uradila? Naravno da se kajem. Nisam čudovište. Smešno je samo to što ga je malo ko voleo. Morala sam da pošaljem samo nekoliko poruka i, izgleda, da niko nije mario. Mislim da ga niko ne bi tražio", rekla je ona, a preneo "Miror".

00:22

Ubistvo u Čačku

(Espreso/Blic žena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.