OVO VOĆE JE NAJBOLJI BORAC PROTIV RAKA: 6 puta je ZDRAVIJE od BRUSNICE, samo 200 grama je DOVOLJNO ZA ZDRAVLJE
Aronija, Foto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

PAŽNJA

OVO VOĆE JE NAJBOLJI BORAC PROTIV RAKA: 6 puta je ZDRAVIJE od BRUSNICE, samo 200 grama je DOVOLJNO ZA ZDRAVLJE

Aronija se može konzumirati u svežem stanju, dovoljno je pojesti 200 do 300 grama dnevno

Objavljeno:

Aronija je četiri do šest puta bogatija antioksidansima od brusnice i ostalog bobičastog i drugog voća. Nazivaju je i sibirskom borovnicom, a nosi i epitet namirnice budućnosti. Sveži plodovi aronije su među najbogatijim antioksidansima.

Aroniju mnogi stručnjaci smatraju najzdravijim voćem na svetu, a poreklom je iz Severne Amerike. Danas se gaji širom sveta – u Rusiji, Poljskoj, Ukrajini, Nemačkoj, Bugarskoj, pa čak i kod nas. Zanimljivo je da aronija nema prirodnih neprijatelja, a pored toga – otporna je na sve vremenske uslove kao i na ekstremno niske temperature.

Aronija se može konzumirati u svežem stanju, dovoljno je pojesti 200 do 300 grama dnevno. Osim toga, može se zamrznuti, sušiti, kuvati kao džem, sok, sirup ili kompot.

Aronija
foto: Printscreen/Youtube/ DOORS OF HEALTH

Aronija je bogata antioksidansima i stoga štiti zdrave ćelije u telu i krvnu plazmu od oksidativnog stresač

Stimuliše rad štitne žlezde i zato se posebno preporučuje osobama koje pate od hipertireoze. Pored toga, aronija sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti, snižava visok krvni pritisak i holesterol i podstiče proizvodnju dobrog holesterola.

01:26

VISOK HOLESTEROL NASTAJE IZ OVA DVA RAZLOGA! Kardiolog: Postoje ljudi koji su naizgled zdravi, a nose rizik od INFARKTA MIOKARDA!

(Espreso/danas online/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.