DOKTORKA TAMARA JE U 4. STADIJUMU JEDNOG OD NAJTEŽIH KANCERA: Jedini SIMPTOM koji je imala je bilo OVO U STOLICI
Tamara Lazić Strugar, Foto: Printscreen/Instagram/drlazicnyc

pažnja

DOKTORKA TAMARA JE U 4. STADIJUMU JEDNOG OD NAJTEŽIH KANCERA: Jedini SIMPTOM koji je imala je bilo OVO U STOLICI

Moja jedina slabost bio je standardno osetljiv želudac, kao i činjenica, koju sam tek kasnije dobro shvatila, da sam se u tom periodu osećala izrazito umorno

Objavljeno:

Doktorka Tamara Lazić Strugar je ćerka proslavljenog fotografa Jadrana Lazića. Trenutno živi u Beogradu sa suprugom. Ona prolazi kroz važnu životnu bitku. Tamara ima rak debelog creva koji je u četvrtom stadijumu, a proširio se na jetru i organizam. O svojoj borbi piše i na društvenoj mreži Instagram, gde je prati čak 60.000 ljudi.

- Moja dijagnoza je zaista bila potpuni šok i nešto u što sam jedva mogla da verujem. Iako u porodici postoji rak debelog creva, moja tetka ga je imala i uspešno se izlečila pre 30 godina, moj slučaj je iznenađujući jer sam upravo zbog svoje pozitivne anamneze s 35 godina krenula na redovne kolonoskopske preglede. Godinu dana pre nego što sam primetila krv u stolici, bila sam na normalnoj kolonoskopiji koja nije pokazala polipe - rekla je ona jednom prilikom i dodala:

- Moja jedina slabost bio je standardno osetljiv želudac, kao i činjenica, koju sam tek kasnije dobro shvatila, da sam se u tom periodu osećala izrazito umorno. Sećam se da sam prvo što sam rekla doktorki gastroenterologinji kod koje sam otišla u vezi s krvarenjem bilo je - molim vas, recite mi da ovo nije rak. Začuđeno me pogledala i umirila činjenicom da sam pre samo godinu dana imala normalnu dijagnozu bez ikakvih vidljivih smetnji i da se možda radi o nekoj drugoj, autoimunoj bolesti creva. Međutim, kao doktorka sam znala šta znači krv u stolici i zatražila sam novu kolonoskopiju, koja je otkrila tumor - ispričala je za Bazar ranije.

Rak se nažalost proširio.

Dr
foto: Printscreen/Instagram/drlazicnyc

- U početku mi je izvađeno 30 cm debelog creva i 40 limfnih čvorova od kojih je devet bilo malignih te sam odmah krenula s hemoterapijom. Tada su se pojavile metastaze na jetri, pa je ugrađena pumpa koja šalje terapiju direktno u jetru, a potom je usledila operacija jetre, kada je odstranjeno 40 odsto ovog organa. Nakon ciklusa od 24 hemoterapije, na skeneru više nije bilo vidljivih ćelija raka, ali krv je pokazala da su one ipak ostale negde na mikroskopskoj nivou. Umorna od svega, letos sam odlučila da uzmem jednomesečnu pauzu i tada sam otputovala u Srbiju. Po povratku su me čekali loši nalazi - ćelije raka su nabujale, imam tri nove metastaze na jetri i krenula sam s novim ciklusom agresivne hemoterapije. Opcije uključuju terapiju zračenjem, novu operaciju jetre, a prema nekim doktorima, razmatranje transplantacije jetre. Ta zadnja opcija me jako plaši i stvarno bih volela da je uopšte ne moram razmatrati. Uostalom, ne mogu vam reći u kakvom sam trenutno stanju. Lečenje raka fizički je, mentalni i emocionalni tobogan, a ja sam se njime vozila poslednjih godinu i po - ispričala je, prenosi "Story hr"

03:23

STEVAN PROSLAVIO 100. ROĐENDAN! Najstariji čitalac Kurira oslobodio decu iz ustaškog logora, preživeo rak grla, infarkt i koronu

(Espreso/Republika/story.hr/prenela P.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.