morate znati
KAKO SE PRAVI NAJBOLJI NADEV ZA PUNJENE PAPRIKE? Tajna je u 1 SASTOJKU koji ne smete da PRESKOČITE, daje mu sočnost
Domaćice punjene paprike prave uglavnom po istom receptu, a mi vam sada predlažemo kako da napravite najbolji nadev za ovo jelo
Punjene paprike su jedno od najprostijih jela za pripremu i mnogi ih vole. Paprike se najčešće pune mlevenim mesom i pirinčem, ali možete da koristite i sir, povrće... Ipak, ovo jelo može da bude još ukusnije ako nadev od mlevenog mesa napravite kako treba.
Obavezno u nadev za punjene paprike dodajte i paradajz jer će on ovo jelo učiniti još sočnijim.
Evo kako se pravi najbolji nadev:
U tiganj prvo sipajte malo ulja i dodajte 1 seckani luk i jednu rendanu šargarepu. Pržite dok ne omekša, pa dodajte 4 čena mlevenog belog luka. Dobijenu smesu sipajte u neku posudu. U tiganj stavite 800 g mlevenog mesa i lepo promešajte. Pržite par minuta, pa dodajte smesu od povrća i 1 seckani paradajz. Dobijenom smesom napunite paprike koje ste prethodno očistili.
Ako želite da paprike budu još ukusnije kada ih poređate u šerpu prelijte sa malo vode. Zatim pomešajte 200 ml pavlake i 100 g paradajz pirea, pa sipajte u šerpu. Ako volite ljuto dodajte i neki pikantni začin.
BONUS VIDEO:
(Espreso / Stvar ukusa / Prenela: I.O.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!