recept
OVAJ KOLAČ OBARA SA NOGU KOLIKO JE UKUSAN: Šunjaćete se i NOĆU do frižidera da UZMETE PARČE
Iskoristite sezonu najlepšeg voća
Ova lepotica s jagodama idealna je za dane kad želite nešto kremasto i osvežavajuće, a nemate vremena, kad imate jagode, kad nemate vremena, kad vam se ne kuva a baš biste da se zasladite. Svako ko je je probao ovaj kolač bio je očaran i srećan.
Red jagoda, red pavlake i milerama, red piškota - stvorićete hedonistički poredak koji donosi sreću.
Vreme pripreme:
oko 10 minuta
Sastojci:
600 g jagoda
300 ml slatke pavlake
200 g milerama
100 g šećera
200 g piškota
200 ml hladnog mleka za piškote
1 kašičica ektrakta vanile
malo limunovog soka za jagode
Priprema:
1. Izaberite posudu u kojoj ćete praviti kolač - keramičku ili staklenu, a onda sklonite peteljke s jagoda, operite ih, isecite na tanke ploške i prelijte s nekoliko kapi limunovog soka.
2. Slatku pavlaku mutite mikserom, pa kad počne da bude čvrsta kao šlag dodajte postepeno šećer. Kada umutite čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko mutite dok ih ne povežete u glatki krem.
3. U hladno mleko ubacite ekstrakt vanile i pomešajte. Umočite svaku piškotu kratko u mleko i složite na dno pripremljene posude. Kada popunite dno piškotama, stavite na njih nekoliko kašika krema i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke. Završite kremom, preko rasporedite jagode i stavite u frižider na nekoliko sati, a zatim poslužite.
Bonus video:
(Espreso/24sedam/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!